Lapse seksuaalse ahistamise menetlus lõppes (1)

Tiit Reinberg
Copy
Kaks aastat tagasi tänas Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees Toomas Tammik Paide muusika- ja teatrimajas Tõnis Ohut (paremal) hea töö eest, sest tema juhendatav õpilane oli saanud olümpiaadil kõrge koha.
Kaks aastat tagasi tänas Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees Toomas Tammik Paide muusika- ja teatrimajas Tõnis Ohut (paremal) hea töö eest, sest tema juhendatav õpilane oli saanud olümpiaadil kõrge koha. Foto: Kristo Kivisoo

Pärnu maakohus tunnistas 2022. aasta oktoobris süüdi Türi põhikooli endise inglise keele õpetaja Tõnis Ohu seksuaalse ahistamise paragrahvi alusel. Möödunud aasta lõpus tühistas Tallinna ringkonnakohus selle otsuse ja nüüd on kohtuotsus ka jõustunud.

Tallinna haldus- ja ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu andis teada, et väärtegu on aegunud, kui selle toimepanekust kuni selle kohta tehtud kohtuotsuse jõustumiseni on möödunud kaks aastat, kui seadus ei näe ette kolmeaastast tähtaega. Kohus selgitas, et antud väärteo puhul ei ole üldisest kaheaastasest aegumistähtajast erandit tehtud ja seetõttu tuli väärteomenetlus aegumistähtaja möödumisel lõpetada.

Väärteoprotikolli järgi leidis ahistamine aset 2021. aastal täpselt tuvastamata ajal, seega praeguseks üle kahe aasta tagasi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles