Juuksurid ei saanud läbi õlleta

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide juuksurid kolisid 45 aastat tagasi uude majja, kus nad said selga kollased kitlid (pildil istub Riina Orumaa esimeses reas paremal).
Paide juuksurid kolisid 45 aastat tagasi uude majja, kus nad said selga kollased kitlid (pildil istub Riina Orumaa esimeses reas paremal). Foto: Erakogu

Kui Riina Orumaa 45 aastat tagasi Paides juuksurikarjääri alustas, tugevdati juukseid õllega ja kasutati mööblilakki. Soengud olid nii püsivad, et nendega sai nädal aega ringi käia.

Riina Orumaa teada pole ta kunagi tahtnud teha muud, kui olla juuksur. Juba põhikooli lõpus pidas ta plaani hakata ametit õppima, kuid siis võttis kodus sõna õde, kes ütles emale, et keskkooli tuleb ikka minna ja küllap on Riina mõne hetketuju ajel otsustanud juuksuriameti kasuks.
Viimases klassis läks Orumaa siiski üle kaugõppesse ja meistri juurde oma unistuste tööd õppima. Selli aeg kestis kuus kuud.
Juhtus nii, et eksamid tegi Orumaa veel Paides juuksurisalongi vanades ruumides, mis asusid linnavalitsuse praeguses majas. Tööle läks ta mõnikümmend meetrit eemal olevasse uude majja (Väike-Aia 5), mis avas uksed 45 aastat tagasi märtsis.
Samades ruumides töötab Orumaa praegugi. Sellest uksest astuvad vahel sisse aega kinni panema kliendid, kes on olnud talle truud nii kaua, kui temal on juuksuristaaži.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles