On aeg valida aasta tegu ja tegija ning Türi valla aasta küla

Järva Teataja
Copy
Foto: Türi vald

Türi vallavalitsus kuulutas välja konkursi Türi valla aasta tegu ja aasta tegija 2023.

 

Konkursi eesmärgiks on väärtustada ning avaldada avalikku tunnustust igal aastal parimatele tegudele ja inimestele, kes on oma tööalase või ühiskondliku tegevusega silma paistnud Türi valla arendamisel; aidanud kaasa valla või mõne valla eluvaldkonna arengule; toonud Türile kui paikkonnale tuntust; teinud teo, mis on vallale oluline ning mõjutanud positiivselt valla elanikke, nende väärtusi või olnud kõigile vallaelanikele eeskujuks.

Ettepanekuid aunimetuse määramiseks võivad teha kõik isikud (füüsilised ja juriidilised), asutused ja ühendused. Taotlused, mis peavad sisaldama kandidaadi iseloomustust ja esitamise põhjendust, tuleb esitada kirjalikult ühel A4 leheküljel. Kandidaadi nõusolekul märgitakse avaldusele ka kandidaadi valikul antud kontaktandmed.

Türi vallavalitsus kuulutas välja konkursi Türi valla aasta küla 2023.

Konkursi tulemusena määratakse aunimetus Türi valla külale, mille elanikud on konkursiaastal väljapaistvalt tegutsenud küla arendamise ja külaelu edendamisega.

Aunimetuse määramisel arvestatakse külakogukonna positiivset arengut ja omavahelist koostööd, küla heakorda ning külaelanike aktiivsust kultuuri- ja spordiürituste organiseerimisel, üritustel osalemisel ning oma küla tutvustamisel.

Aasta küla konkursi võitjale määratakse Türi valla eelarvest rahaline preemia 500 eurot ja lisaks tunnustatakse võitjat üheks aastaks rändauhinnaga Küla Valgus. Ettepanekuid aunimetuse määramiseks võivad teha kõik isikud (füüsilised ja juriidilised), asutused ja ühendused.

Nii aasta teo, tegija kui ka aasta küla puhul loetakse tähtajaliselt esitatuks ettepanekud, mis on esitatud Türi vallavalitsusele elektrooniliselt e-posti aadressil vallavalitsus@tyri.ee või postiaadressil Türi vald, Türi linn, Hariduse tn 3, 72213 ajavahemikul 22. jaanuar kuni 5. veebruar.

Konkursi võitjatele antakse aunimetused ja auhinnad üle Eesti Vabariigi 106. aastapäeva tähistamise pidulikul kontsertaktusel Türi kultuurikeskuses 22. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles