Linnameeskond naases Soomest kaotusega

Järva Teataja
Copy
Paide linnameeskond-Levadia
Paide linnameeskond-Levadia Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide Linnameeskond avas hooajaeelsed mängud teist aastat järjest Seinäjokis, kus Soome neljanda koha meeskond võttis mulluse 1:2 kaotuse eest kindla 3:0 revanši.

Oskar Hõim ja Robi Saarma jäid mängult eemale Eesti A-koondise esindamise tõttu, tervislikel põhjustel puudusid Gerdo Juhkam, Herol Riiberg, Hindrek Ojamaa ja Sten-Jakob Viidas.

SJK haaras kohe mängu alguses ohjad kindlalt enda kätte ning tõele au andes avapoolajal neid käest ei andnudki. Esimese väravavõimaluseni kulus veerandtund, mil Lauri Laine löök vasakult äärelt raksatas Ebrima Jarju väravaposti.

Paide esitus oli esimese treeningmängule kohaselt rabe ning ründekolmandikule jõuti harva. Parima võimaluse eest hoolitses Bubacarr Tambedou, kes minut enne poolajavilet tabas posti. Selleks hetkeks olid soomlased juba 2:0 peal – 35. minutil kasutas karistusalas valitsenud segaduse ära Rasmus Karjalainen ja juba minut hiljem oli täpne Otto Kemppainen.

Teiseks poolajaks tõi Ivan Stojkovic platsile seitse uut meest, SJK vahetas välja kogu koosseisu. Mäng võrdsustus ning omad võimlused tekkisid ka külalistel. 59. minutil tulistas Siim Luts karistusala joonelt meetrijagu mööda. SJK oli teiselpool platsi oluliselt kliinilisem, harutas Paide kaitse lahti ning Kasper Paananen vormistas seisuks 3:0.

Auväravaks avanes mitu võimalust Kristofer Pihtil, kes kõmmutas kastis napilt üle lati ning saatis teise võimaluse mööda, sama saatus tabas ka Lutsu sooritust. Viimastel sekunditel võinuks SJK kärkistada vahe neljaväravaliseks, aga Soome klubi üks legende Mihkel Aksalu hiilgas lähitõrjega.

Nüüd on meeskonnal ees nädalajagu tugevaid treeninguid ning 20. jaanuaril võõrustatakse Veikkausliiga mullust kuuendat Inter Turkut. (JT)

Paide Linnameeskond peab 2024. aasta Premium liiga hooaja eel kaheksa kontrollkohtumist, valitseva Eesti meistri FC Flora ja mulluse teise koha FCI Levadia kõrval on ülejäänud vastased Lätist ja Soomest.

Tänavu esmakordselt ellu kutsutud Liivimaa Taliliiga raames kohtub Linnameeskond 24. jaanuaril Liepajaga ja võõrustab kolm päeva hiljem Läti meistrit Riia RFSi. Veebruaris ootavad meie mehi ees mängud lätlaste FK Metta (14.02) ja FS Jelgavaga (17.02). Kodumaistest konkurentidest katsutakse 10. veebruaril jõudu FC Flora ja 25. veebruaril FCI Levadiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles