Paide ralli kuulub järjekordsesse tähtsasse sarja

Järva Teataja
Copy
Paide Rally, SS 9 Rava
Paide Rally, SS 9 Rava Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Neljast etapist koosnevatel autoralli Balti mere meistrivõistlustel (Baltic Sea Rally Championship) võisteldakse Lätis, Soomes, Eestis ja Leedus, kijurtab autosport.ee.

Parimad selgitatakse välja kuues võistlusklassis ja ka riikide arvestuses. Hooaeg algab 10. veebruaril Sarma ralliga Lätis ja jätkub Länsirannikon ralliga Soomes mais. Augustis võisteldakse Paide rallil Eestis ja hooaja lõpetab Samsonas Rally Utena septembris Leedus.

“Balti mere meistrivõistlused on sõitjatele hea võimalus panna end mõistlike kuludega rahvusvahelises konkurentsis proovile. Sarja etapid ei toimu ühestki osalevast riigist vaadatuna geograafiliselt kaugel, kuid peetakse erineva iseloomuga teedel ja kõrgel sportlikul tasemel,” rääkis Eesti Autospordi Liidu rallikomitee esimees Emilia Abel. “Kaks Balti mere sarja osavõistlust, Länsirannikon ralli Soomes ja Paide ralli, kattuvad seekord Eesti meistrivõistluste etappidega. Küllap annab see mõnelegi Eesti sõitjale idee teha kaasa kogu Balti mere sari. Pealegi tuleb Eestil kaitsta mullust rahvuste karika esikohta.”

Abel lisas, et huvi Balti mere meistrivõistluste kohta on suur. “Võistlejad küsisid juba eelmise hooaja lõpus, kas sari jätkub ja millised rallid sinna kuuluvad. Igal juhul läks esimene hooaeg korda ja usun, et 2024. aasta tuleb veel edukam.”

Balti mere meistrivõistlused toimusid esmakordselt 2023. aastal. Kokku osales võistlustel üle 150 võistluspaari 11 riigist. Lisaks riikide arvestuse esikohale kuulusid eestlastele ka mitme klassi poodiumikohad.

Balti mere meistrivõistluste üldjuhendi ja tingimused leiab SIIT. (JT)

Balti mere meistrivõistluste (BSRC) kalender 2024

10. veebruar – Rally Sarma, Läti

24.-25. mai – Länsirannikon Ralli, Soome

23.-24. august – Paide Rally, Eesti

26.-28. september – Samsonas Rally Utena, Leedu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles