Kaksikõed Kaasikud näitasid end Skandinaavia karikasarjas

Järva Teataja
Copy

Otepääl, Tehvandi Suusakeskuses peeti reedest pühapäevani kõrgetasemelist Skandinaavia Karika etappi, mis on murdmaasuusatamises tähtsuselt teine võistlus maailmakarika sarja järel.

Karikaetapi viimase võistlusena sõideti 10 km eraldistardist vabatehnikadistantsil. Kõrges konkurentsis peetud sõidul võidutses Iver Tildheim Andersen, kes on näidanud häid tulemusi ka MK sarjas, olles möödunud aasta lõpus Östersundi etapil neljas. Teise koha saavutas Mattis Stenshagen (+9.0) ning kolmandale kohale jõudis Gjoeran Tefre (+18,3).

Naistest oli kiireim Silje Theodorsen läbides 10 km eraldistardist vabatehnika distantsi ajaga 26:20.6. Teise koha saavutas Maren Wangensteen (+3,1) ja kolmandale kohale platseerus Nora Sanness (+9,1). Eesti naistest jõudis kõrgele kohale Keidy Kaasiku olles 64 sportlase seas 14. kohal. Kaotust võitjale kogunes vaid 55,3 sekundit.

Avapäeva sprindi lõpetas parima eestlasena Kaidy Kaasiku (10). Naiste klassikatehnika sprindis oli rajal 63 naist. Lisaks pääses kvalifikatsioonist edasi ka Keidy Kaasiku (tulemuseks protokollis 25.).

Laupäevases eraldistardiga 20km klassikatehnikasõidud oli Kaidy Kaasiku taas väljas parima eestlannana (9.).

Skandinaavia karikavõistlused kestasid Tehvandil reedest pühapäevani. FISi Scandinavian Cup on murdmaasuusatamises tähtsuselt teine võistlus maailmakarika etapi järel.

Kokku kolmel distantsil osales Tehvandil ligi 240 sportlast seitsmest erinevast riigist. Teiste seas võistlesid nii neljakordne maailmameister Emil Iversen kui ka eelmise hooaja MK-sarja üldvõitja Tiril Udnes Weng.

Peakorraldaja Kristjan Külm sõnas, et on väga rõõmustav näha Eestis niivõrd tipptasemel sportlasi. "Skandinaavia sportlaste jaoks on karikasari peamine võimalus MK-etappidele kvalifitseerumiseks. Kuna suurriikidel on tasemel sportlasi palju, aga koondislaste hulk piiratud, siis oligi näha Otepääl võistlemas suusatajaid, kes sõidavad MK-sarjas sageli top 15 kohtade peal," selgitas Külm võistluse tagamaid. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles