Paides alustab sügisel tegevust jalgpalliakadeemia

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin (vasakul) ja Paide linnameeskonna president Veiko Veskimäe allkirjastavad ühise eesmärgi lepingu jalgpalliakadeemia rajamiseks.
Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin (vasakul) ja Paide linnameeskonna president Veiko Veskimäe allkirjastavad ühise eesmärgi lepingu jalgpalliakadeemia rajamiseks. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide linnameeskond ja Järvamaa kutsehariduskeskus sõlmisid Paide muusika- ja teatrimajas olnud galal ühise eesmärgi lepingu jalgpalliakadeemia loomiseks ja arendamiseks. Juba sellest sügisest alustab tööd jalgpalliakadeemia esimene kursus, kus noortel on võimalik siduda erialaõpingud tippjalgpalluriks saamisega.

Paide linnameeskonna spordidirektor Gert Kams selgitas, et jalgpalliakadeemia idee pole sündinud üleöö. «Teemat on arendatud juba üle viie aasta ja selle käigus on olnud kohtumisi nii Paide gümnaasiumi kui ka Järvamaa kutsehariduskeskusega,» lausus ta.

Kams ütles, et eeltööd tehes on ta klubi noortetöö juhi Margus Lutsu ja tegevjuht Jaanus Pruuliga külastanud Euroopas mitut jalgpalliakadeemiat. «Tutvusime samasuguste õppe- ja spordiasutustega Põhja-Iirimaal ning mina käisin ka Saksamaal München Bayerni jalgpalliakadeemias. Viimane on küll Euroopa ühe tippklubi kasvulava, kuid sealtki on meil palju õppida,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles