MTA saadab meeldetuletusi deklareerimata tulude kohta

Järva Teataja
Copy
Maksuamet pöörab tänavu erilist tähelepanu investeeringutega teenitud tulule.
Maksuamet pöörab tänavu erilist tähelepanu investeeringutega teenitud tulule. Foto: Arvo Meeks

Peagi avaneb inimeste jaoks alati pikisilmi oodatud võimalus asuda deklareerima oma eelmise aasta tulusid, kuid enne veel saadab maksu- ja tolliamet (MTA) meeldetuletused nendele inimestele, kellel 2022. aasta tuludeklaratsioonidel ei kajastu kinnisvara või metsa- ja raiematerjali müügist saadud tulud.

MTA maksuauditi üksuse juht Erkki Paulus tuletab meelde, et MTA võib tagasiulatuvalt kuni kolm aastat nõuda deklaratsiooni parandamist või määrata otsusega maksu tasumist. Näiteks oli 2022. aasta kohta füüsilise isiku tuludeklaratsiooni esitamise tähtaeg 2. mail 2023, seega saab maksu summat määrata kuni 2. maini 2026. Kui maksumaksja on teadlikult vältinud maksude tasumist, siis on eeltoodut võimalik teha kuni viis aastat – seega 2022. aasta eest tasumata maksu saab eraisikult välja nõuda kuni 2. maini 2028.

„Hoiame eraisikute maksukäitumisel pidevalt silma peal ning teeme selle üle regulaarset järelevalvet. Kontrolli võib isik sattuda nii isikupõhiste riskide kui ka meile saabunud vihjete alusel. Rikkumise korral tuleb andmed deklaratsioonil parandada ning kõik maksud tasuda,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles