Veel mitmed kodud saavad riigi raha toel tuleohutumaks

Järva Teataja
Copy
Ahjuuks
Ahjuuks Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

2023. aastal tehti Päästeameti projekti „Kodud tuleohutuks“ käigus 1,3 miljoni euro eest tuleohutumaks 402 kodu üle Eesti. Tänavu on projekti jaoks eraldatud riigieelarvest miljon eurot, millele lisandub kohalike omavalitsuste panus.


 

Kõige suuremas osas vajasid hooldust, parandamist või uuega asendamist küttesüsteemid, sh pliidid, ahjud ja korstnad. Kokku tehti korda 288 küttesüsteemi. Keskmine tööde maksumus oli 4700 eurot.

„Päästeameti statistika ja kogemus näitavad, et vajadus kodude tuleohutuse parandamise järele on suur. Tulekahjude tekkepõhjusi analüüsides näeme, et enim eluhoonepõlenguid saab alguse rikkis elektriseadmetest ja -süsteemidest, hooletust suitsetamisest ning õnnetustest lahtise tulega. Paljudel juhtudel on ohuallikaks korralikult hooldamata küttesüsteem,“ ütleb Päästeameti ennetustöö osakonna nõunik Pilleriin Kurg. „Projekti käigus tehti korda 130 kodu elektrisüsteemid, keskmine tööde maksumus oli 3671 eurot. 288 kodus on projekti tulemusena korras küttesüsteemid, keskmine tööde maksumus oli 4703 eurot. Projekti raames paigaldati ka suitsu- ja vingugaasiandureid, pliidivalvureid, kuulmispuudega inimesele sobivaid andureid, gaasiseadmeid ja tulekustutustekke,“ lisab Kurg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles