Pakimaht kasvas aastaga 15,5%, uusi pakiautomaate lisandub sel aastal kiiresti

Järva Teataja
Copy
Pakiautomaadid
Pakiautomaadid Foto: Urmas Luik

Lõppenud aastal tellisid eestlased ettevõtetest pakiautomaatidesse 14,3 miljonit pakki, mis on ligi kaks miljonit pakki ehk 15,5% rohkem kui aasta varem.

Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät ütles, et sel aastal kerkib pakiautomaatide arv Eestis juba üle tuhande ning rahvaarvu ja pakiautomaatide arvu suhtelt oleme Euroopas esirinnas.

„Pakiautomaate aga lisandub veelgi ja kasvupotentsiaali on eriti maapiirkondades,“ lisas Väät. „Möödunud aastal sisenes pakiautomaatidega siinsele turule Venipak, kes hõikas välja eesmärgi paigaldada 150 automaati. See ei ole veel küll täitunud, kuid kindlasti hakkab ka nende turuosa mõnelt protsendilt sel aastal kasvama.“

Lisaks on 2024. aastal lubanud Eesti turule tulla Leedu riiklik postifirma, kes Tallinna mõnes linnaosas juba testib pilootautomaate. „See toob pakiautomaatide turule juba sel ja järgmisel aastal veelgi tihedama konkurentsi,“ märkis Väät.

„Kõige suuremat turuosa hoiab hetkel Omniva, kes on oma teenuse kvaliteeti tublisti parandanud. Järgneb Smartpost ja DPD, kuid samas on Smartpost teinud viimase poole aasta jooksult kõige suurema kasvu – põhiliselt Aasia mahu kasvu arvelt. Ja ka DPD kasv ei jää aasta lõikes palju alla,“ lausus Väät.

Eesti E-kaubanduse Liit on katusorganisatsioon, kuhu kuulub üle 500 ettevõtte. Liit korraldab ka veebipoodide neli korda aastas toimuvat ühiskampaaniat E-smaspäev ja annab välja turvalise ostukoha märgist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles