Eesti Loodusmuuseum toetab õpetajate streiki: streiginädalal on uksed õpetajatele pärani lahti

Järva Teataja
Copy
Tühi klassiruum.
Tühi klassiruum. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Loodusmuuseum avaldab toetust 22. jaanuaril algavale õpetajate streigile. Streiginädalal saavad nii kooli- kui lasteaiaõpetajad muuseumisse tasuta ning lastegrupid poole hinnaga.

Ka loodusmuuseumi üks tähtsaid rolle on hariduse pakkumine, rõhutab muuseumi keskkonnahariduse osakonna juhataja Maria Metsaorg. „Me oleme justkui samas paadis – meile on samamoodi oluline inimeste harimine ja keskkonnaalase teadlikkuse tõstmine,“ lisab Metsaorg, tuues välja, et muuseumil on kümneid erinevaid õppeprogramme. „Seetõttu on meile tähtis näidata, et toetame Eesti õpetajaid ja oleme teiega.“

„Õpetajad kujundavad meie laste ja noorte teadmisi, oskusi ja väärtushinnanguid ning sellega kogu meie homset ühiskonda. Nende koormus ja vastutus on suur ning ka tasu peaks olema panusele vastav,“ ütles muuseumi direktor Heidi Jõks. „Meie uksed on alati pärani lahti kõigile õpetajatele, streiginädalal ootame neid meile aga tasuta. Sellega näitame oma solidaarsust,“ lisas Jõks.

Streiginädalal on õpetajatele töötõendi ettenäitamisel muuseumisse sissepääs tasuta. Gruppidele kehtib 50-protsendiline soodustus, seejuures ei pea grupi saatjaks olema (streikiv) õpetaja – gruppe võivad saata näiteks lapsevanemad või teised saatjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles