Eistvere kurgid kosuvad nüüd suuremal pinnal

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Kulub veel paar kuud, enne kui taimed on visanud nii palju pikkust, et suudavad ka vilju kandma hakata.
Kulub veel paar kuud, enne kui taimed on visanud nii palju pikkust, et suudavad ka vilju kandma hakata. Foto: Mailiis Ollino

On juba tavaks saanud, et kui väljas on veel sügav talv ja tuisuilm, algab aasta esimestel nädalatel Eistvere aiandis suur külvitöö. Nii oli see ka tänavu: turbamulda on pistetud mitu tuhat kurgiseemet.

Jaanuari keskpaigaks olid esimesed idanenud taimed oma nina juba mullast välja pistnud. Ja nagu ikka, võtsid aiandi toodangu suured austajad selle uudise rõõmuga vastu, sest kes siis varakevadel kodumaist kurki võileivale viilutada ei tahaks. Nüüd peavad kurgitaimebeebid jõudsalt rammu koguma ja pikkust viskama, et mõne aja pärast võiks neid suurematesse pottidesse ümber istutada.

Eelmisel aastal korjas Eistvere aiand esimese kurgisaagi aprilli alguses. See oli mõne nädala jagu hiljem kui tavaliselt, sest ka seemned said mulda veidi hiljem. Peapõhjuseks oli aiandi omaniku Kuido Paimla sõnul energiahinna tõus. Tänavu võtsid aiandi inimesed suure külvitöö ette eelmisel nädalal ning juba mõni päev hiljem olid esimesed idud turbamullast nina välja ajanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles