Mõjukaim üritus toob maakonda kümneid tuhandeid inimesi

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Pille Marrandile algavad Türi lillelaada ettevalmistused juba talvel, kui ta vaatab laadaala üle ja paneb kauplejate paigutamise plaane kirja.
Pille Marrandile algavad Türi lillelaada ettevalmistused juba talvel, kui ta vaatab laadaala üle ja paneb kauplejate paigutamise plaane kirja. Foto: Dmitri Kotjuh

Ükskõik, kui palju arvamusfestival, Paide Rally või Väinjärve veepidu ka ei pingutaks, siis sellist külastatavust nagu Türi lillelaadal ei suuda nad keegi vastu panna. Tänavu juba 45. korda tulev lillelaat on sedavõrd eriline ja laia haardega, et sellest on saanud maakonna üks mõjukamaid ettevõtmisi, kuhu tullakse kokku üle Eesti ja kaugemaltki.

Türi lillelaata on alates 1978. aastast korraldanud Türi aianduse ja mesinduse selts. Seltsi praegune juht Pille Marrandi ütleb, et nad on üritust teinud vaikselt ja selle suurust rõhutamata. «Mõneti on see meile tavapärane, et arvestame kolme päeva jooksul keskmiselt 40 000 külastajaga,» lausub ta. «Kui mõelda laiemalt, siis sellist rahvahulka ei teeninda Järvamaal ükski teine üritus.»

Marrandi sõnul teavad nad laadaliste arvu üsna täpselt, sest sissepääs on piletitega. «Vaikimisi arvestame sinna juurde ka lapsed, kes saavad sisse tasuta,» lisab­ ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles