Paides käivitati Eesti toiduainetööstuse suurim energiakeskus

Järva Teataja
Copy
Adveni E-Piima jaoks ehitatud energiakeskus.
Adveni E-Piima jaoks ehitatud energiakeskus. Foto: Adveni fotokogu

Paides alustas tööd E-Piima uue tehase jaoks rajatud energiakeskus, mis on ühtlasi Eesti suurim toiduainetööstust varustav energialahendus. Tunnis 45 tonni auru toota võimaldavasse lahendusse investeeris energiafirma Adven üle 10 miljoni euro ning jääb pikaajalise lepingu alusel energiakeskust opereerima.

E-Piim on Baltikumi nüüdisaegseimas piimatööstuses tootmisega osaliselt alustanud, seetõttu käivitati ka äsjavalminud energiakeskus. Praegu varustab see auruga esimesi töösse läinud juustutootmisliine, suurem võimsus tuleb kasutusele peatselt, kui alustatakse vadakupulbri tootmist.

Maksimaalselt võimaldab energiakeskus juustu ja vadakupulbri valmistamiseks toota auru 45 tonni tunnis. Adveni Baltikumi äri juhi Juhan Aguraiuja sõnul on see Eestis suurima võimsusega energialahendus, mis on toiduainetööstuse jaoks ehitatud. ”Piimatöötlus ja eriti E-Piima Baltikumi lipulaevaks olev tehas vajab usaldusväärset energialahendust, mis tagab liinide tõrgeteta töö. Tegemist on kahtlemata meie viimaste aastate suurima projektiga, kuhu kaasasime Adveni parima inseneritarkuse nii Eestist kui Põhjamaadest. Siiski on energiakeskuse valmimine alles pikaajalise koostöö algus – nüüd hakkab selle igapäevane opereerimine ja töökindluse tagamine,” selgitab Aguraiuja. Tema sõnul on automatiseeritud kõik, mis võimalik ja mõistlik, regulaarselt käib katlamajas kohal kaks hooldustehnikut ning pidev monitoorimine toimub Adveni juhtimiskeskuse vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles