Järvamaa innovatsioonikeskus toetust ei pälvinud

Järva Teataja
Copy
Suvel käis Kesk-Eesti innovatsioonikeskuse hoone eelprojekteerimine
Suvel käis Kesk-Eesti innovatsioonikeskuse hoone eelprojekteerimine Foto: Dmitri Kotjuh

Jaanuari alguses teatas Riigi Tugiteenuste Keskus, et kolmest rahastustaotlusest, kus SA Järvamaa oli koostööpartneriks või taotlejaks, sai rahastusotsuse projekt “Kesk-Eesti Ettevõtlusinkubaator 2024-2026”. Kahe teise projekti rahastustaotlused “Järvamaa innovatsioonikeskuse rajamine” ja “Kesk-Eesti turismiettevõtete ja sihtkohtade konkurentsivõime tõstmine Eestis, Lätis ja Soomes” jäid rahuldamata.

Toetust saav projekt “Kesk-Eesti Ettevõtlusinkubaator 2024-2026” on kolme maakonna - Järva, Jõgeva, Viljandi - koostööprojekt, mis võimaldab suurendada koostöövõrgustikuna ettevõtlusaktiivsust ja –teadlikkust Kesk-Eestis. Projekti käigus aidatakse arendada ja uuendada ärimudeleid, toetatakse tootearendustegevust, soodustatakse ettevõtluse arendustegevusi, leitakse koostööpartnereid jne. Inkubaatori põhiprogrammis pakuvad mentorid ettevõtjale personaalset tuge, tippspetsialistidelt saab kuni 5 tundi nõustamist aastas, toimub võrgustikupõhine suhtlemine ettevõtjate, teadus- ja arendusasutuste ning tippspetsialistide vahel. Kõik toimub põhimõtte nimel, et ükski küsimus ei tohi jääda vastuseta. Inkubatsiooni tulnud ettevõtja läbib programmi, mis pakub koolitusi, töötubasid, konverentse ja võimalust osaleda rahvusvahelistel sündmustel. Programmi läbimise tulemusena on valminud realistlik äriplaan, finantsprognoos, uuenduslik toode või teenus.

Lisaks pakub Kesk-Eesti Ettevõtlusinkubaator arendustegevusi noortele ja ettevõtlikele kogukondadele. Toetatakse toodete ja teenuste prototüüpide välja töötamist, korraldatakse õppereise nii Eestis kui ka välismaal. Projekti edukaks läbiviimiseks on ametis 8 kolme maakonna peale jaotatud töötajat, nt Järvamaal inkubaatori turundusjuht ja ettevõtjate mentor-konsultant. Projekti eelarve on 1 908 455 eurot, millest toetus 1 431 341 eurot, sh Järvamaa tegevuste ellu viimise toetus on 516 318 eurot ja omafinantseering 172 106 eurot. Lähemat infot Kesk-Eesti ettevõtlusinkubaatori tegevustest saab lugeda alates 1.veebruarist SA Järvamaa uudiskirjast ja kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles