Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* 2018. aasta 1. juuli varahommikul kell 6.35 stardib Paide muusika- ja teatrimaja eest Paide-Türi buss. Hiljuti võimule tulnud Keskerakond on täitnud oma valimislubaduse ja nüüdsest on bussisõit maakonnaliinidel kõikidele tasuta. Pühapäeva südaöösel väljub Türilt viimane buss, mis sõidutab inimesed Paidesse tasuta. Sellega on tasuta sõit maakonnaliinide bussides lõppenud. Esmaspäevast on tasuta bussisõit maakonnaliinidel küll läbi, kuid endiselt kehtib see laste, eakate, puudega inimeste ja Ukraina sõjapõgenike kohta. Tööealistele inimestele tähendab muudatus seda, et nüüd tuleb bussisõidule kulutada kuus kuni 25 eurot.

* Esmaspäeval algav haridustöötajate tähtajatu streik mõjutab Järvamaa koolide ja lasteaedade tööd erinevalt. Kui näiteks Käru ja Tarbja väikekool streigist osa ei võta, siis suuremad koolid on sunnitud oma õppetegevuse korralikult ringi mängima. Kes lühendab koolipäeva, kes läheb kogu õpilaskonnaga distantsõppele, kes pääseb sootuks õppetööst.

* Paide linnavolikogu istungil andis opositsiooni kuuluva valimisliidu Paide – Inimeste Linn fraktsiooni liige Kulno Klein sisse umbusaldusavalduse linnapeale Kaido Ivaskile ning linnavalitsuse liikmetele Kaja Kördile ja Enn Lehtpuule, põhjuseks sihtasutuse Paide Haldus läbimõtlematud ümberkorraldused. Klein luges volikogule ette umbusaldusavalduse: «Paide linnavolikogu fraktsioonid Paide – Inimeste linn, Eesti Keskerakond ja Reformierakond esitavad linnavolikogule umbusaldusavalduse linnapea Kaido Ivaski, linnavalitsuse liikmete Enn Lehtpuu ja Kaja Kördi vastu. Umbusaldusavalduse põhjuseks on SA Paide Haldus ümberstruktureerimine, millega kaasnesid mitmed probleemid ja segadused. Volikogu liikmed lugesid Järva Teatajast, et Paide linnavalitsus planeerib 1. jaanuaril 2024. aastal SA Paide Haldus ümberkorraldusi, sealhulgas pea 60 inimese ümbersuunamist linna teistesse struktuuriüksustesse.»

* Möödunud aasta augustis siirdus kolm hooaega Eesti kõrgliigas võrkpalli mänginud väätsalane Sten Perillus Horvaatiasse, kus temast sai MOK Mursa Osijeki meeskonna mängija. Nüüd tüürib temporündaja koos kõrgliiga tippmeeskonnaga ihaldusväärsete tiitlite ja karikate poole, olles kõikides olulistes mängudes platsil.

* Paide linnavolikogu otsustas neljapäeval olnud istungil tagada tänavu Paide spordikeskusele jalgpalli sisehalli rajamiseks kuni 3,6 miljonit eurot, sealhulgas omaosalust kuni 1,1 miljonit eurot. Omaosalus tuleb linna eelarvest ja laenu arvelt.

* Sihtasutuse Järvamaa nõukogu esimehe vabariigi aastapäevale pühendatud vastuvõtt veebruari lõpul, varasem Järva maavanema vastuvõtt, jääb tänavu rahapuudusel ära.

* Järvamaa keskraamatukogu tegi kokkuvõtte eelmise aasta populaarseimatest laenuraamatutest. Paremusjärjestuse tipus asuvad Eesti autorite teosed. Raamatukogu direktori Jane Kiristaja­ andmetel osutus eelmisel aastal lugejate lemmikuks Eero Epneri raamat «Lembit Ulfsak», mida laenutati 49 korda. Ka harukogudes oli Koeru juurtega näitleja raamat esikümne hulgas.

* Koerus elava kahe lapse ema Aive Volter-Kilgi pere pesamunal, kuueaastasel pojal Kregoril diagnoositi kaks aastat tagasi esimese tüübi diabeet. Haigusega kõrvuti elamine on kogu pere elukorraldust täielikult muutnud. Mõistagi ka palju õpetanud. Diabeetikust lapse eest hoolitsemine ning tema tervisliku seisundi pidev jälgimine tähendab täiskohaga tööd ja pole vahet, kas tegu on nelja- või 14aastase lapsega, järeldab Aive oma kogemustest. Nüüd on pere diagnoosiga rahu teinud ja õppinud poja haigust ohjama. Peresid, kes diabeediga rinda pistavad, on ühiskonnas järjest rohkem.

Märksõnad

Tagasi üles