Nimesi sisekarika MK-etapi kvalifikatsiooni lõpetasid kolm Eesti plokkvibukoondise laskurit esikümnes

Järva Teataja
Copy
Meeri-Marita Paas
Meeri-Marita Paas Foto: Eesti Vibuliit

Nimesi sisekarika MK-etapi kvalifikatsiooni lõpetasid kolm Eesti plokkvibukoondise laskurit esikümnes.

Kõige kõrgema, kvalifikatsioonis 73 naise seas neljanda koha saavutanud Meeri-Marita Paas kommenteeris: „Olen ülimalt rahul oma skooriga, kuigi üks punkt kripeldab veidi, mis oleks võinud mind kvalifikatsiooni kõrgemale tõsta. Aga vibulaskmine ongi just see mäng millimeetrite peale. See suurvõistlus on minu jaoks esimene pärast viiekuulist pausi õlavigastuse tõttu. Ehkki suuri ootusi polnud, olen põnevil nägemast, millised duellid mind ees ootavad.”

597 silmaga 150st mehest seitsmenda tulemuse lasknud ja vahetult enne võistlusreisi haigestunud Robin Jäätma kommenteeris: „Üllatavalt hea tulemus, arvestades mu paaripäevatagust enesetunnet. Õnneks tervis juba korras.“

Võistluste üks favoriite, kolmekordne turniiri võitja Lisell Jäätma oma reedel lastud tulemuse üle, mis andis talle viienda koha, ei rõõmustanud: „Ei jäänud üldse oma laskmisega rahule, liiga palju eksimisi alla. Loodetavasti on homme parem päev ja saan trennis oma vigadele lahenduse.“

11. kohale tulnud Maris Tetsmann oli oma kvalifikatsiooni tulemusega rahul: „Võistlus on alanud edukalt. Eks natuke ikka kripeldab, et uuest isiklikust rekordist nii vähe puudu jäi. Tunne on hea, eks paistab, mis duellipäev toob!“

Naiste plokkvibu kvalifikatsiooni parimad olid Kolumbia laskur Alejandra Usquiano , teine mehhiklanna Andrea Beccerra ja kolmas itaallanna Elisa Roner.

Meeste plokkvibu esikolmikus olid taanlased Mathias Fullerton ja Stephan Hansen, kes mõlemad kordasid maailmarekordit, lastes 600 silma.

Taustinfoks: Eesti plokkvibukoondise laskurid on näidanud viimastel aastatel maailmatasemel tulemusi, mis on toonud neile kutse ka tehasetiimidesse. Hooaja alguses asub Mathews tehasetiimi esindav Robin Jäätma maailmareitingus 12 kohal. Mathews tiimis laseb ka tema õde, hetkel maailmareitingus 15 kohta hoidev Lisell Jäätma. Reitingu 25 kohal asuv Meeri-Marita Paas ja 71 kohal asuv Maris Tetsmann kuuluvad PSE meeskonda.

Naiskondlikult on Eesti plokinaised 49 riigi arvestuses üheksandal kohal, segatiim (koosseisus Lisell ja Robin Jäätma) 81 riigi seas kuuendal kohal.

Lisaks, plokkvibu koondisele, osalevad Nimes´es harrastussportlastena vaistuvibu klassis Inge Sirkel Suviste, Annika Vänt, Argo Sepp, plokkvibu klassis Reimo Loorents, noorte plokkvibu klassis Paul Henning Hanni, Siim Oliver Kalmus, Mait Sirel, noorte sportvibu klassis Ander Sepp ja Karl Eirik Kohava. Sportlastega on kaasa treenerid Maarika Jäätma ja Kadi Koort.

1/16 duellid algavad Eesti aja järgi kell 16.45

Võistlustulemused reaalajas ja protokollid on leitavad siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles