Politseinikud võivad saada loa kanda relva ka vabal ajal

Järva Teataja
Copy
POLITSEI,PÜSTOL,RELVAD:12NOV13,Rakvere, EESTI

FOTOL : POLITSEI LASKETREENING

am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA
POLITSEI,PÜSTOL,RELVAD:12NOV13,Rakvere, EESTI FOTOL : POLITSEI LASKETREENING am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Politsei ja piirivalveamet taotleb siseministeeriumile tehtud ettepanekus anda asutuse juhi nõusolekul politseinikele luba kanda teenistusrelva ja laskemoona ka tööst vabal ajal ning hoida neid kodus.

PPA peamine põhjendus muudatuseks on, et politseinik saaks tulirelva kasutada enesekaitseks, kui tööst tingituna võib politseiniku või tema pere sattuda kuriteo ohvriks. „Teiseks, kui politseinik vabal ajal satub kuriteosündmusele, näiteks äkkrünnakule kaubanduskeskuses, tapmisele või muule sündmusele ja on hädakaitseseisundis,” seisab kirjas PPA koostatud muudatusettepanekus.

Kolmas olukord, mil relva võib vaja minna, tekib PPA hinnangul siis, kui politseinik soovib sekkuda korrarikkumise tõkestamisse ja annab sellest teada juhtimiskeskusele ning asub teenistusülesandeid täitma. Lisaks tekib vajadus relvale olukorras, kui PPA-s kehtestatakse kõrgendatud ohu tase ja on tuvastatud ründe oht ning kõik politseinikud saavad korralduse olla valmisolekus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles