Triatloniäss süstis harrastajatesse suusavaimustust

Kuido Saarpuu
Copy

Pühapäeval jõudis suusaliidu projekt «100 suusatundi» Paidesse, kus huvilistel oli võimalik õppida suusatama endise suusataja ja triatleedi Ain-Alar Juhansoni käe all. Seda tegid nad äärelinna tehismaastikule rajatud suusaradadel otse E-Piima tehase kõrval.

Arvestades neid kaht asjaolu, oli suusatunni ettevalmistuseks raja läbi sõitnud, sinna koonuseid maha pannud ja takistusrada kujundanud Ain-Alar Juhansonil esmalt imestamist oma­jagu. Kuigi Paidest pärit, polnud ta oma paarkümmend aastat äärelinna sattunud.

Juhanson sõnas, et kui ta viimati selles kohas käis, oli siin linna prügimägi ja tehase asukohaski laius tühermaa. «Jah, eks ma olin selle raja kohta kuulnud, et keeruline ja sinka-vonka, kuid sellega ei taha ma kuidagi nõustuda. Minu arust on maha saanud väga hea ja tehniline rada, mis kulgeb nii puude all kui ka lagedamatel kohtadel,» lausus ta. «Mis peamine, rada on valgustatud, ühendatud rahulikemate lõikudega, kus inimene saab valida endale sobiva ringi ja raskusastme. Ainult turnimisrada ei ole hea, oluline on see, et sõitja saab end arendada ja kasutada mitut tehnikat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles