Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Esmaspäeval Paide Hammerbecki põhikoolis alanud õpetajate tähtajatu streik küll koolimaja hommikul päris pimedusse ei jätnud, ent esimese tunni eelset jooksmist ja sebimist oli tavapärasest kõvasti vähem. Et jälgida, kuidas streiginädala algus läheb, oli koolijuht Barbi Paatsi kohal juba oluliselt varem ja võttis õpilasi fuajees naeratades vastu. Et Hammerbeckis on streikivaid õpetajaid 28, lisaks paar töötajat, oli võimalik sättida nii, et I–III klassid jätkavad tavapärast tööd koolis ja ülejäänud klassid on nädalasel distantsõppel. Paatsi kõige pingelisemad päevad jäid eelmisse näda­lasse, kui kogu õppetöö korraldus tuli streigi ajaks ringi teha.

* Laupäeva õhtul tähistas rahvatantsurühm Loomisel Paide muusika- ja teatrimaja suures saalis tantsulise etendusega «Linnamäng» oma kümnenda esinemisaasta täitumist. Kontsert tõi vaatajateni väikelinna võlud ning valud tantsu ja mängu kaudu. Etendusse olid kaasatud linnas tegutsevaid kollektiive, kellega Loomisel on viimase viie aasta jooksul pärast eelmist juubelikontserti kokku puutunud.

* Kui Tallinnas Toompeal oli esmaspäeval suur haridustöötajate meeleavaldus, võis Paideski koolide juures näha nelja meest ja üht plakatit. Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikmed seisid eile päeval plakatiga «Õpetajatele õiglane palk» kahe Paide põhikooli ees. «Tulime näitama, et toetame õpetajaid,» sõnas EKREsse kuuluv linnavolinik Priit Põder.

* Läinud pühapäeval tuli Koeru kultuurimaja rahvast tihedalt täis. See polnud muidugi tavapäratu, sest kohalikus kultuuritemplis on kogu aeg midagi teoksil – kes harjutab laulmist, kes tantsu, kes pillimängu. Pühapäevane kokkusaamine oli aga eriliselt pidulik, sest kogukond soovis kauaaegsele muusika­õpetajale ja koorijuhile Aino Linnasele tema 80 aasta juubeli puhul meeldejääva ürituse korraldada.

* Maakoolide puhul kiputakse sageli rõhutama nende väiksust ja eeskätt negatiivses võtmes (loe: sulgemisoht!), kuid just väiksuses peitubki väga suur innovatsioonivõime uute haridusmudelite leidmiseks ja katsetamiseks. Koolivõrgu korrastus ei tohiks tähendada väikeste maakoolide sulgemist, vaid nende tulevikukindlamaks muutmist, kirjutab arenguseire keskuse ekspert Eneli Kindsiko.

* Pühapäeval jõudis suusaliidu projekt «100 suusatundi» Paidesse, kus huvilistel oli võimalik õppida suusatama endise suusataja ja triatleedi Ain-Alar Juhansoni käe all. Seda tegid nad äärelinna tehismaastikule rajatud suusaradadel otse E-Piima tehase kõrval. Arvestades neid kaht asjaolu, oli suusatunni ettevalmistuseks raja läbi sõitnud, sinna koonuseid maha pannud ja takistusrada kujundanud Ain-Alar Juhansonil esmalt imestamist oma­jagu. Kuigi Paidest pärit, polnud ta oma paarkümmend aastat äärelinna sattunud. Juhanson sõnas, et kui ta viimati selles kohas käis, oli siin linna prügimägi ja tehase asukohaski laius tühermaa.

Märksõnad

Tagasi üles