Veel saab toetada Kevade kooli tunnetustoa projekti

Järva Teataja
Copy
2019. aastal avati tunnetustuba Tartus
Puškini koolis. Taolisest tunnetustoast unistatakse ka Türi Kevade koolis.
2019. aastal avati tunnetustuba Tartus Puškini koolis. Taolisest tunnetustoast unistatakse ka Türi Kevade koolis. Foto: Margus Ansu

Türi Kevade Kool on sisustamas erilistele lastele tunnetustuba, millest saavad edaspidi rõõmu nii Kevade Kooli kui Türi Lasteaia tasandusrühma lapsed ja noored.

Türi Kevade Kooli direktor Ülle Müller sõnas, et kuigi Hooandjas on soovitud tuhande eurone toetuspanus täidetud, isegi ületatud, ootavad nad jätkuvalt annetusi.

"Meil on erivajadustega lastele tunnetustoa sisustamiseks kavandatud 2000 eurot ja osta on vaja interaktiivse mängukeskuse seinapaneel, mis arendab mälu, värvitundmise ja motoorika oskust ning soodustab häälitsemist. Hooandja raha eest soetame tunnetustuppa väga vajalikud fiiberkiud ja kui raha annetustega koguneb rohkem, ostame juurde peegleid, sest tunnetustuba on väike ruum ja peeglitega saame seda suuremaks," selgitas ta.

Nii toonitas Müller, et iga nende kooli eriliste laste jaoks annetatud summa on vaid teretulnud ja läheb kindlasti õigesse kohta.

"Kingitusena saime MTÜlt "Me hoolime Sinust" mullitoru kaladega ja seegi läheb sinna tuppa. Samuti koondame sinna majast ka teisi ja tuppa sobivaid asju ning meisterdame neid isegi," lisas ta.

Annetuste kogumise kampaania kestab jaanuari lõpuni. Annetused on jätkuvalt oodatud nii Hooandja kaudu kui ka Türi vallavalitsuse kaudu kandes oma panuse Türi Vallavalitsuse arveldusarvele Coop Pangas EE354204278616389901, märkides kindlasti juurde märksõna „Kevade Kooli tunnetustuba"

Türi Kevade Koolis õpetatakse kerge, mõõduka, raske ja sügava intellektipuudega lapsi. Erivajadustega lapsi saab toetada, õpetada ja arendada eelkõige meelte ja tunnetusprotsesside kaudu.

Juba pikka aega on olnud koolipere, nii laste kui õpetajate, ühine soov ja unistus luua Kevade Kooli lastele teraapiatuba ehk tunnetustuba.

Tunnetustoa kontseptsioon pärineb 1970-ndatest, Hollandi psühholoogi Ad Verteuali kogemustest erivajadustega (füüsiline puue, vaimne puue, autism) laste tunnetusmaailma teaduslikul uurimisel.

Tunnetustuba pakub stimulatsiooni kõigile meeltele: nägemine, kuulmine, haistmine, maitsmine ja kompimine. Mõjutatud meelte kaudu tekivad seosed tunnetuse ja teadmise vahel ja nii toimubki õppimine.

Loe lisaks Kevade Kooli kodulehelt siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles