Esimene eelistus on avada tulevases innovatsioonikeskuses koodikool

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Eelmisel kevadel tutvustas IT-kool kood/Jõhvi tulevases innovatsioonikeskuses oma Paidesse laienemise plaane.
Eelmisel kevadel tutvustas IT-kool kood/Jõhvi tulevases innovatsioonikeskuses oma Paidesse laienemise plaane. Foto: Dmitri Kotjuh

Päev, mil selgus, et Kesk-Eesti innovatsioonikeskuse rajamine Paide endise kaubakeskuse hoonesse rahastust ei saa, oli sihtasutusele Järvamaa mustemast mustem. Seda enam, et lootus maakondlikule arendusprojektile toetusraha saada oli käegakatsutav. Ometi see nii ei läinud. Sihtasutus enam meelt ei heida ja on valmistanud ette uue tegevusplaani, kuidas eesmärkideni jõuda.

Miks kaua valminud ja ulatuslik Euroopa regionaalarengu fondi toetusmeetmesse esitatud projekt hindajaid ei veennud, seda on sihtasutuse juhatuse liikme Siret Pihelgase sõnul keeruline öelda. «Kui nüüd järele mõelda, siis ehk võtsime liiga palju korraga ette. Meie projekt oli nii paljude nüansside ja alateemadega päris keerukas, et hindajatel võis olla raske tervikut hoomata. Kui kõrvuti on näiteks tööstusküla ja innovatsioonikeskuse arendusprojektid, siis esimene neist kõlab märksa arusaadavamalt ega ole nii abstraktne­,» arutles Pihelgas.

Et praegu projekt toetust ei pälvinud, ei tähenda see, et nüüd jääb Paidesse innovatsioonikeskus loomata ja koodikool tulemata, mis oli projekti üks kesksemaid teemasid. Vastupidi. Ka sihtasutuse nõukogu andis heakskiidu koodikooli projekti ja teiste tegevustega edasi liikumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles