Laupa kooli õpilased said presidendilt kiita

Järva Teataja
Copy
Foto: Erakogu

23. jaanuaril, õpetajate streigi teisel päeval, tõi kirjakandja Laupa koolimajja kaks suurt ümbrikku, kummaski ümbrikus oli Vabariigi Presidendi tänukiri.

«Vabariigi President tänab, et ergutasite uudishimu sädet ja kustutasite teadmistejanu uudishimu päeval 17. novembril 2023,» kõlas tekst, mille all oli Alar Karise autogramm.

Laupa Põhikooli direktor Kaarel Aluoja kirjutas:

Uudishimu on see, mis nii väikesed kui suured inimesed tegutsema paneb ja teadmiste juurde juhatab. Nii tuligi Eesti Vabariigi president Alar Karis õppeaasta algul välja toreda mõttega korraldada novembris koolides ja lasteaedades uudishimupäev.

Toredast ideest haaras kinni nii Laupa kool kui kooliga ühe katuse all asuv Laupa raamatukogu.

17. novembril oli koolimaja tavapärasest rohkem saginat täis: viis erinevat uudishimukeskust ootasid igal vahetunnil külastajaid nii raamatukogus, kooli saalis, võimlas, mõisatoas kui ka koridorides. Igas keskuses pakuti teadmisi kindlal teemal: ajalugu, loodus, sport, teadus.

Uudishimutsema ja uusi tarkusi saama olid oodatud nii noored kui täiskasvanud. Kogu seda saginat hoidsid ohjes kooli teise ja kolmanda kooliastme õpilased-mängujuhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles