Õpilastel on ühistranspordis tasuta sõiduks vaja isikustada sõidukaart

Järva Teataja
Copy
01FEBRUARY2016, Lääne-Virumaa,RAKVERE
VALIDAATOR, BUSSIPILET, ÜHISTRANSPORT, ÜHISKAART

Fotol: PILETISÜSTEEM, ISIKUSTAMINE, BUSS
01FEBRUARY2016, Lääne-Virumaa,RAKVERE VALIDAATOR, BUSSIPILET, ÜHISTRANSPORT, ÜHISKAART Fotol: PILETISÜSTEEM, ISIKUSTAMINE, BUSS Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

MTÜ Järvamaa Ühistranspordi Keskuse pöördumine kõigi Järvamaa ühistransporti kasutavate õpilaste poole:

Ühistranspordiseaduse § 67 lõige 1 punkt 1 kohaselt liiniveol bussiga sõitja on kohustatud omama ühissõiduki kasutamiseks kehtivat piletit, vajaduse korral pileti kompostriga märgistama, vastava seadme olemasolu puhul registreerima või muul ettenähtud viisil kehtivaks muutma. Regionaalministri 21. detsembri 2023. a määrusega nr 111 „Avaliku teenindamise lepingu alusel teostatava liiniveo kõrgeim piletihind sõitjateveol bussiliikluses maakonnaliinil ja kaugliinil ning sõidusoodustused" on kehtestatud piletihinnad ja selle kehtivused.

Määruse § 3 lõike 1 alusel sõidusoodustus 100 protsenti piletihinnast ehk tasuta sõit kehtib avaliku teenindamise lepingu alusel teostatava liiniveo korral maakonnaliinil järgmistele isikutele:

  1. isikud vanuses kuni 19 aastat ja isikud alates 63. aastast (nimetatud aastad kaasa arvatud);"

Kuna õpilased, kelle vanus on kuni 19 aastat, on vabastatud pileti ostmisest, siis bussi sisenemisel ja kohustuslikul valideerimisel saab piletisüsteem kontrollida vabastatust ainult juhul kui kasutatav ühiskaart või ISIC kaart on isikustatud, st. seotud kaarti kasutava õpilasega.

Isikustamist saab teostada veebikeskkonnas siin!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles