Lauri Läänemets: aruanne valijale

Lauri Läänemets
, siseminister, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees
Copy
Pildil siseminister Lauri Läänemets.
Pildil siseminister Lauri Läänemets. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Siseministri ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna valitsusdelegatsiooni juhina jätkan traditsioonilist aru andmist tehtust ja tegemisel olevast oma valimispiirkonnale ehk teile, head Järvamaa inimesed.

Olles poolteist aastat ja kahes valitsuses teeninud Eesti riiki just siseministrina, ei ole vaja minu ministriameti eesmärgi ja prioriteetide üle just pikalt mõelda. Kahjuks endiselt käimasolev sõda Ukrainas seab prioriteedid ise – hoida Eesti riiki ja siinseid inimesi kaitstuna ning tõsta inimeste võimekust ka iseennast kaitsta ehk arendada süsteemselt elanikkonnakaitse valdkonda. Aga sama tähtis kui on füüsiline riigipiiri pidamine, on vaja hoolitseda ka meie inimeste turvatunde eest. Ja suure osa turvatundest moodustab meie inimeste majanduslik toimetulek – mida suuremad on Eesti peredes sissetulekud ja mida kättesaadavam on kõigile parim kooliharidus ja arstiabi, seda kindlam on ka eestimaalaste kaitsetahe ning valmisolek kogukonniti tegeleda ka elanikkonnakaitse tugevdamisega. Need kõik asjad on omavahel seotud.

Sadade miljonite eest tankide ja rakettide ostmise ajal peame meeles pidama, et kaitsekulutused ei saa tulla näiteks õpetajate palga arvelt. Niisamuti olen valitsuses olnud pidevalt see meeldetuletaja, kes rõhutab, et riigieelarve tasakaalu ajamist ei saa jätta päästjate, politseinike, kultuuri- ja haridustöötajate või hooldajate õlule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles