Mudelistid jätkasid võidukihutamist

Järva Teataja
Copy

Eesti noorte automudelistide võistlushooaeg on 2024. aastal mahtunud juba mitu mõõduvõttu.

20. jaanuaril toimus Sauel Eesti meistrivõistlustel kolmas etapp 1/10 indoor offroad elektribagidele.

Türi Loomemaja meeskonna eestvedaja Aare Meerits sõnas, et nemad olid seekord sõitmas viie võistlejaga - Tarvi Mändla, Kait Veskimäe, Maarek Meerits, Ats-Kristjan Kasemägi ja Ove-Markus Kasemägi.

„2WD Stock klassis heitlesid Maarek ja Ove-Markus omavahel terve päeva, kord oli üks eespool, kord teine. Päeva lõpuks saavutas Ove-Markus B-finaali teise ja Maarek B-finaali neljanda koha,” kirjeldas ta. „2WD Mod klassis tabasid nii Tarvit, Kaiti kui ka Ats-Kristjanit erinevad probleemid. Kait ja Tarvi sõitsid oma mudelitel käigukastis erinevad hammasratad siledaks, Ats-Kristjani mudelil põrus lahti üks kruvi, mille tõttu tuli lahti veovõll ning auto ei liikunud enam. Ka oli Atsil probleeme pidurdamisega. Õnneks olid need probleemid kõik lahendatavad ja lõpuprotokollis oli Kait B-finaali neljas ning Ats-Kristjan B-finaali viies, Tarvi aga võitis C-finaali.”

Meerits sõnas, et 4WD Mod klassis sõitis nende võistlejatest ainsana Ats-Kristjan ja kokkuvõttes kuulus talle B-finaali teine koht.

Täpselt nädal hiljem, lõppenud laupäeval sõideti samas kohas Võistlussarjai Juunior-Liiga kolmas osavõistlus.

Loomemaja esindasid Rasmus Säde, Markus Piirits, Rauno Reinaste, Andren Oss ja Liisa-Lota Kasemägi.

Võistlus oli Aare Meeritsa sõnul hästi põnev ja nende noored said kõik korralikud kohad. Rasmus võitis C-finaali, Liisa-Lota võidutses B-finaalis, Andren, Markus ja Rauno jõudsid jälle kolmekesi A-finaali, kus Rauno oli teine, Andren kolmas ja Markus neljas.

Paide mudeliklubi võistlejad.
Paide mudeliklubi võistlejad. Foto: Erakogu

Võistlustel osalesid ka Paide klubi võistlejad. „Võistluspäev oli tavapärane ja algas nagu ikka treeningsõiduga, et kontrollida tehnika valmisolekut ja tutvuda rajaga,” avaldas Paide mudeliringi eestvedaja Tarmo Alt. „Treeningsõitudele järgnevad kvalifikatsioonisõidud, mille käigus võistlejad vastavalt tulemustele finaalsõitudesse jagatakse. Finaalides sai paidekatest parima tulemuse C-finaali kolmanda kohaga Mattis Kiis ja napilt tema järel oli Robin Peets neljas.”

D-finaali lõpetas teise kohaga esmakordselt võistelnud Sofie Elisabeth Kelder, kolmas oli Tristjan Maamägi ja neljas Romet Lepanurm.

Järgmised mudelistide võistlused toimuvad juba üsna varsti. 1/10 elektribagide meistrivõistluste neljas etapp, mis on ka ühtlasi Baltic Cup, toimub sel laupäeval ja pühapäeval Paides E-Piim spordihallis.

Tarmo Alt kinnitas, et nädalavahetusel onspordihallis koos Eesti mudelisõitjate paremik ja loodetavasti ka esindajad Lätist ja Leedust. „Võistluste korralduseks ehitatakse E-Piim spordihalli regiooni konkurentsitult suurim võistlusrada. Juba kolmandat korda on rajameistriks on Paides mudelispordiga alustanud ja Eesti paremikus sõitev Randolf Alt,” avaldas ta. „Raja ehitus toimub reede päeval, õhtul on treeningsõidud. Laupäeval ja pühapäeval toimuvad võistlused nii kahe- kui nelikveolistele elektribagidele. Osalema oodatakse vähemalt 60 autot ja loodetavasti ka palju pealtvaatajaid.”

Juunior Liiga neljas etapp toimub 17. veebruar Türi ühisgümnaasiumi võimlas. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles