Lillelaada kauplejad ootavad stardipauku

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy

Nädal enne aianduskauplejate tänavust kõige olulisemat kuupäeva, 1. veebruari on Türi aianduse ja mesinduse seltsi juhatuse esimehe Pille Marrandi telefon ja meilikast juba punases. Mida lähemale jõuab kuu lõpp, seda rohkem «Kas oleks võimalik?», «Kas saaks?» ja veel mõne kas-küsimusega meile ja sõnumeid talle laekub. Pöördujad teavad muidugi hästi, et kirjapanek 45. Türi lillelaadale algab 1. veebruaril, ent heas usus ja lootuses proovitakse ikka varem löögile pääseda.

Pille Marrandi sõnul on aga kõik ühel stardijoonel ja eriõigusi ükski kaupleja ei saa. Soovid, millises laadaplatsi piirkonnas keegi müügiala kinni panna tahab, saab edastada siis, kui kirjapanek algab.

Marrandi sõnul on aastatega mitmel taimemüüjal või aiandil kindlad eelistused asukoha suhtes välja kujunenud, ostjadki juba selgeks saanud, kust laadaalalt nad lemmikmüüja leiavad, ja nii on platsiplaanis muudatusi tegelikult vähe. «Enamik kauplejatest tahab eelmise aasta kohta või siis soovib kohta muuta. Eks arvestame kõigi soovidega nii palju, kui see meie võimuses on,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles