Kaitseliitlased harjutasid Rabasaare külas koostööd talisafaril

Kevin Volter
Copy

Läinud nädalavahetusel toimus Rabasaare külas ja selle lähiümbruses õppus Winter Safari 24. Õppusel osalesid Kaitseliidu Kirde maakaitseringkonna (KiMKR) Alutaguse ja Viru malevate ja ringkonna ülesed üksused koostöös liitlastega Ameerika ühendriikidest. Kokku osales õppusel üle 350 võitleja, kirjutab Virumaa Teataja. 

KiMKRK-i ning Viru ja Alutaguse maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu jäi rahule, sest õppuse eesmärgid said täidetud. "Õppus on KiMKRi jaoks oluline väljaõppe sündmus, kus harjutame võitlemist talvistes tingimustes, samal ajal testime üksuste varustuse ja relvastuse vastupidamist keerulisemates oludes. Tänavuse Safari õppuste sarja esimese õppuse põhirõhk oli ringkonna jaoks ründavatel tegevustel asutatud punktis."

Kui Kirde maakaitseringkonna poolt osalesid õppusel jalaväeüksused Alutaguse, Jõgeva ja Viru malevast, ringkonna pioneerirühma ja snaiprirühma liikmed ning teised erialarühmad, siis liitlastest osales Ameerika ühendriikidest kompanii suurune üksus 101st Airborne Division´ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles