Üks Järvamaa omavalitsus tegi aastaga 20 tehingut ja teenis 550 000 eurot

Järva Teataja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Ewa Studio / Shutterstock

Omavalitsuse üks ülesandeid on korrastada kinnisvara, mis vallale kuulub. Tihtipeale on vara saadud eelmistelt valdadelt või on inimesed vara vallale pärandanud. Kuna palju sellist vara on halvas korras, on Järva vald pidanud mõistlikuks see ära müüa, et anda kinnisvarale uus hingamine.

Järva valla leht kirjutab, et vallavara müük on üks võimalusi valla eelarve tulusid suurendada. Müüakse kinnistuid ja muid vallavaraobjekte, mis ei ole vallale enam vajalikud või mille väärtus on suurem kui nende kasutuskulud. Lisaks aitab see saavutada valla arengukava eesmärke, luues juurde uusi elamu- või ärialasid.

Järva vald müüs 2023. aastal 19 kinnisvaraobjekti ja ühe sõiduki. Kokku teenis vald müügitulu 550 300,3 eurot. Kõige kallim müük oli 350 000 euro eest müüdud kinnistu Kurisoo külas. Tegemist on 7,5 hektari suuruse krundiga, millel asub Aravete kardirada. Teiseks kõige kallimaks kinnistuks oli Kaalepi külas asuv Tasupere ning järgmine hinnalt oli Järva-Jaanis asuv kinnistu aadressil Võimla tee 9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles