Laskurid näitasid Viljandimaal täpset kätt

Järva Teataja
Copy
Kaspar Pettai
Kaspar Pettai Foto: Erakogu

Laupäeval toimusid Sürgavere spordihoones juunioride klassi õhkrelvadest laskmise Eesti meistrivõistlused ning pühapäeval selgitati sealsamas välja Kaitseliidu meistrid.

Järvamaa laskespordiklubi treener Kristina Kiisk tunnistas, et võistlused läksid neile kenasti. „Kui mullu jõudis minu kasvandikest juunioride meistrivõistlustel finaali üks noormees ja sai lõpuks viienda koha, siis tänavu oli finaalis juba kaks meie laskurit, üks püssis ja üks püstolis,” avaldas ta. „Finaalipääs on juba iseenesest suur asi.”

Meie laskureid oli juunioride meistrivõistlustel väljas kuus. Eraldi tõi Kiisk välja harjutuses 60 lasku õhupüssist viienda koha saanud Kaspar Pettai. „Temal oli laskmisest tervise tõttu kahekuune treeningpaus. Samuti sai ta vähem kui nädal aega enne võistluse toimumist uue püssi ning lasi sellele vaatamata välja viienda tulemuse.”

Samuti tõi treener esile harjutuses 60 lasku õhupüstolist stabiilselt lasknud ja kaheksanda koha saanud Ott Ottisaare. Isikliku rekordi lasi samas harjutuses ka Mattis Martjak.

TULEMUSED

Eesti juunioride meistrivõistlused

60l õhupüstolist

Meesjuuniorid: 8. Ott Ottisaar 535, 17. Lepo Jonuks 520, 29. Mattis Martjak 490 silma.

Mehed võistkondlik: 5. Järvamaa LSK (Ott Ottisaar, Lepo Jonuks, Mattis Martjak) 1545 silma.

60l õhupüssist

Meesjuuniorid: 5. Kaspar Pettai 591,1, 14. Lauri Kaas 569,7 silma.

Naisjuuniorid: 23. Heleriin Rander 541,2 silma.

Rekordilainel, täpsemalt 40 lasu harjutuses oli Martjak ka pühapäevastel Kaitseliidu võistlustel, aga tublisid laskureid, nii isiklike kohtade kui tugevate tulemuste poolelt oli seal teisigi.

„Minu tütar Annemarii, kes sellest aastast ka Järvamaa klubis laseb, lasi oma isiklikule 31 silma otsa ja saavutas kokkuvõttes vägagi arvestava tulemusega kaheksanda koha kuni 18-aastaste püstolineidude seas. Märkimist väärib fakt, et ta on kõigest üheksaaastane,” tõi Kiisk välja. „Teine tegija oli Heleriin Rander, kes augusti lõpus lasketrenni tuli, alles novembris püsti asendist laskma hakkas, kuid kõigest mõne kuuga on temast saanud tugevaim Järva maleva ja maakonna naispüssilaskur. Tema tulemus pühapäeval, mis oli pea 10 silma isikliku rekordi parandust, on juba igati võrreldav nende noortega, kes on mitu aastat trennis käinud.”

Oma isiklikku rekordit parandasid pühapäevastel võistlustel veel Lepo Jonuks ja Kätliin Saar, kes peale mõningast pausi on laskmise juures tagasi.

Kristina Kiisk avaldas, et kuigi võistluspaik jäi samaks, siis võistlustel osalenud laskurite koosseis laupäevaga võrreldes suuresti muutus. „Väljas oli oma enam kui 200 laskurit,” täpsustas ta. „Ka Järva maleva võistkonna kokkusaamisega oli omajagu tegemist, sest mina treenin ju enamasti noori. Lõpuks see siiski õnnetus ja lõppkokkuvõttes tõi igaüks meile vajalikke punkte.”

Võidukad Järva maleva laskurid Kaitseliidu meistrivõistlustel. Alt vasakult: Robi Abel, Meelis Kiisk, Ott Ottisaar, Kaspar Pettai, Mattis Martjak. Teises reas vasakult: Heleriin Rander, Karel Otto Taaler, Annemarii Kiisk, Kristina Kiisk, Lepo Jonuks ja Lauri Kaas.
Võidukad Järva maleva laskurid Kaitseliidu meistrivõistlustel. Alt vasakult: Robi Abel, Meelis Kiisk, Ott Ottisaar, Kaspar Pettai, Mattis Martjak. Teises reas vasakult: Heleriin Rander, Karel Otto Taaler, Annemarii Kiisk, Kristina Kiisk, Lepo Jonuks ja Lauri Kaas. Foto: Kadri Siim

Kui tulemused kokku löödi, siis selgus, et Kaitseliidu meistrivõistlused õhkrelvadest võitis Tallinna malev, teiseks tuli Järva ja kolmandaks Tartu malev.

Kristina Kiisk pidas seda tulemust ennekõike hea meeskonnatöö näiteks ehk lisaks laskuritele panustasid tulemustesse nii nooremate osalejate vanemad kui osalejaid elu-olu-logistikaga abistanud kaitseliitlased.

Laskurite hooaeg läheb täie hooaga edasi ja juba veebruaris ootavad Sakus ees Eesti meistrivõistlused ning märtsis väiksemaid Haapsalus noorte meistrivõistlused. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles