Järva valla kirjandusnädal sai võimsa alguse

Järva Teataja
Copy
Lumimari
Lumimari Foto: Järva vald

Järva vallas on Eesti kirjanduse pidunädal saanud võimsa avastardi. 

Esmaspäeval oli Koigi ja Imavere Koolis külas lUmimari.

Lumimari on illustraator ja disainer, kes õpib Eesti Kunstiakadeemias meediagraafika erialal. Ta on illustreerinud nii lastele kui ka täiskasvanutele mõeldud raamatuid, tehes koostööd selliste autoritega nagu Aidi Vallik, Jaana Ojakäär, Katrin Pauts ning Jan Kaus.

Lastele tundus aga väga põnev, et Lumimaril oli eelmisel aastal võimalus teha Presidendi jõulukaart. Keegi ei öelnud, mida peab tegema, see oli vahva töö, tunnistas ka Lumimari ise. Päris suur osa tema tööst ongi mõtlemine.

Tiit Pruuli.
Tiit Pruuli. Foto: Järva vald

Tiit Pruuli rääkis esmaspäeva teises pooles aga oma reisidest, koostööst ja reisimisest Lennart Meriga, kes kutsus Pruuli välisministeeriumisse tööle oma pressiesindajaks.

Muide – ülikooliajal teda reisimine eriti ei huvitanud, ta oli ära teinud vaid kohustuslikud klassiekskursioonid Venemaale ja emaga kord Krimmis käinud. Nüüd on tal oma reisifirma ja läbi käidud 150 maad. 

Täna, 30. jaanuaril eesti kirjanduse pidunädalal:

Eesti kirjanduse päev, kirjanik A. H. Tammsaare 146. sünniaastapäev

Kell 8.37 (päikesetõusul) eesti kirjanduse pidunädala ja A. H. Tammsaare sünnipäeva puhul pidulik lipuheiskamine Järva-Madisel Anton Hansen Tammsaare ausamba juures koos Albu kooliga.

Kell 14 kirjanduslik vestlus “Ööülikooli” toimetaja Jaan Tootseni ja kuraator Siiri Kvelliga Tammsaare muuseumis Vargamäel. Aastanäitus “100 aastat soode kuivendamist Vargamäel”.

Kell 17 kirjanik ja kirjastaja Epp Petrone Koigi raamatukogus.

Jälgi, mis toimub eesti kirjanduse pidunädalal www.kirjanduspidu.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles