Otepää talverallil näeb ka Järvamaa taustaga sõitjaid

Järva Teataja
Copy
Karl Markus Sei ja Martin Leotoots (nende võistlusauto on paremal) on sel talvel ralliradadel näidanud head minekut. Kui Otepää talverallil olid nad omas klassis neljandad, siis Lätis juba teised.
Karl Markus Sei ja Martin Leotoots (nende võistlusauto on paremal) on sel talvel ralliradadel näidanud head minekut. Kui Otepää talverallil olid nad omas klassis neljandad, siis Lätis juba teised. Foto: Erakogu

2.-3. veebruarini Otepää ja Kanepi valla teedel sõidetavale Terminal autoralli Eesti meistrivõistluste teisele etapile, Otepää talverallile registreerus 65 võistluspaari kaheksast riigist, teiste seas ka Karl-Markus Sei ja Martin Leotoots ning Rolanda Murakas ja Kalle Adler.

Hoolimata viimastel päevadel püsinud soojakraadidest on olud hetkel Otepääl endiselt talvised ja ralli toimub täies mahus. “Olud on endiselt talvised ja loodame, et lähipäevade sulailm teid ei kahjusta,“ sõnas võistluse juht Marko Koosa. „Stardinimekirjaga olen rahul, kuna Eesti kohalik paremik on kohal ning igas klassis peaks jaguma piisavalt põnevust.“

Otepää talveralli 2024 stardirivi avavad EMV2 klassis võistlevad ja möödunud aastal Otepää ümbruses sõidetud võistluse kolmandal kohal lõpetanud Gregor Jeets / Timo Taniel (Škoda Fabia Rally2 evo). Koos Jeetsi / Tanieliga on EMV2 klassis startimas seitse võistluspaari.

Gregor Jeets: “Kuna plaan on minna sõitma Rootsi rallit, siis sai soojenduseks valitud just Otepää talveralli. Peamine eesmärk on eelkõige saada tagasi piikrehvide tunnetus ning enesekindlus lumel. Kindlasti ei saa ralli meie jaoks lihtne olema, kuna sõidame Rootsi ralli rehviga (7mm naast), aga konkurendid võivad kasutada pikema naastuga rehve. Sellest olenemata on meie esmaeesmärk lõpetada ralli, saada juurde kogemusi lumel ning saada aimu seadistusest Rootsi ralliks.“

Pärast kaheaastast pausi on Otepääl stardis Karl Martin Volver / Margus Jõerand, kes tulevad starti EMV1 klassi kuuluva Škoda Fabia Protoga.

EMV3 arvestuses on hooaja kolmandal etapil stardis kolm võistluspaari, kelle hulgas ka hooaja avaetapil Aluksnes eestlaste parima tulemuse välja sõitnud Patrick Enok / Silver Simm (Ford Fiesta Rally3). Esiveoliste EMV4 klassis on lisaks meistrivõistluste liidrite Jaspar Vaher / Rainis Raidmale (Ford Fiesta Rally4) ja Estonian Junior Challenge arvestuses Lätis sõidetud talverallil esikoha võtnud Joosep Plankenile (Ford Fiesta Rally4) starti tulemas veel kuus võistluspaari. Plankenile on Otepää teedel kaarti lugemas 2022. aasta Junior WRC maailmameister Robert Virves.

EMV5 klassis Aluksne rallil parima tulemuse välja sõitnud Emils Blūmsile / Didzis Eglītisele (Mitsubishi Lancer Evo IX) on Eestist, Lätist ja Leedust konkurentsi tulnud pakkuma kaheksa võistluspaari.

EMV6 klassi arvestuse stardirivi avavad numbri 16 all Taavi Niinemets / Esko Allika (BMW M3), kelle järel on veel startimas 10 BMW autodega sõitvat võistluspaari.

EMV7 arvestuses on lisaks Oskar Männametsale / Holger Enokile (Citroën C2 R2 Max) startimas seitse võistluspaari. EMV8 klassi kaheksast võistluspaarist esimesena saavad Otepääl stardi Karel Tölp / Sander Siniorg (Ford Fiesta R2).

Kui eelpoolnimetatud klassidele on Otepää talveralli meistrivõistluste teiseks etapiks, siis Ladade klassile ja veoautodele esimene (klassid vastavalt EMV Lada ja EMV9). Ladasid on kirjas kolm ja veoautode arvestuses osaleb kaheksa võistluspaari. Esimese Lada VFTS-i viivad Otepääl rajaäärde kogunenud publiku ette Koit Repnau / Hannes Hannus ja esimese GAZ-51 Martin Kio / Toomas Tisson.

Hooaja avavõistluse start antakse Tehvandilt 2. veebruaril kell 18.30 ja üle finišipoodiumi sõidab esimene võistlusauto 3. veebruaril kell 17.34. Kokku ootab võistlejaid kahe päeva jooksul ees kümme kiiruskatset, mille käigus läbitakse 119,54 katsekilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles