Jooksusõbrad ühendavad jõud suureks maratoniks

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Türilased Vadim Gritšenko (vasakult), Alar Siemann ja Vello Lillipuu korraldavad suvel Türil maratoni, millest võib alguse saada uus tava.
Türilased Vadim Gritšenko (vasakult), Alar Siemann ja Vello Lillipuu korraldavad suvel Türil maratoni, millest võib alguse saada uus tava. Foto: Türi Maraton/Facebook

Viimastel aastatel on sõna «maraton» leidnud Türi kandis tavapärasest rohkem kasutust. Kaks hooaega korraldasid kohalikud jooksuentusiastid sarja nimega Türi Maraton ning eelmisel aastal tähistas türilane Alar Siemann oma sajandat jooksu Järvamaa esimese täispika maratoniga.

Nüüd ühendasid jooksude korraldajad jõud ja sel suvel on Türil tulemas Eesti maratonide kalendrisse kuuluv «Maraton Türi 2024».

MTÜ Türi Tervisejooksud üks eestvedajaid, Vadim Gritšenko, ütles, et asjaosalistele jõudis eelmisel sügisel kohale kurb tõdemus, et Järvamaa on tõepoolest Eesti maratonide kaardil valge laik. «Maratonijooksjad on selline omapärane spordirahvas, et neil on tihtilugu kombeks maratone kollektsioneerida. Paljud võtavad näiteks eesmärgi joosta aastaga läbi maraton igas maakonnas. Ainus, kus neil seda seni teha pole õnnestunud, on Järvamaa,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles