Õnneseenest händkakk jäi bussi alla, kuid pääses imekombel eluga

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Autolt löögi saanud händkakk, kes seejärel veel bussi rataste vahelt läbi käis, toibub üleelamistest Eesti metsloomaühingu hoiukodus.
Autolt löögi saanud händkakk, kes seejärel veel bussi rataste vahelt läbi käis, toibub üleelamistest Eesti metsloomaühingu hoiukodus. Foto: Virge Võsujalg

"Kutsun teda õnneseeneks, sest kui suur peab olema vedamine ühel linnul, kes hiirt jahtides põrkab kokku autoga, jääb oimetuna teele lebama ning temast sõidab üle väikebuss," jutustas Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg. Just sellise händkakust abivajaja võttis ta oma hoole alla kolmapäeva hilisõhtul.

Virge Võsujalg sai äreva teate auto alla jäänud linnust kolmapäeva õhtul. Kuna õnnetus oli juhtunud Paides elavale Eesti metsloomaühingu vabatahtlikule nii lähedal ehk Türil, ei jäänud tal muud üle, kui kiirelt reageerida. "Õnneks olid õnnetust pealt näinud ja linnule appi tõtanud inimesed sedavõrd abivalmid, et nõustusid linnu ise minu juurde Paidesse tooma. Nad tegid tema päästmiseks kõik endast oleneva," rääkis ta.

Võsujala selgitust mööda olid päästjateks osutunud mees ja naine õnnetuse otsesed pealtnägijad. Nende silme all lendas suur lind teele jooksnud hiirt püüdma, kuid põrkas enne näriliseni küündimist kokku autoga. "Nad kirjeldasid, et hiir jäi lapikuks sõidetuna asfaldile maha ning sinna samasse kõrvale potsataks ka auto külje vastu põrganud lind," vahendas ta nähtut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles