Linnameeskonna ründaja jätkab karjääri Iisraelis

Järva Teataja
Copy
Bubacarr Tambedou.
Bubacarr Tambedou. Foto: paidelinnameeskond.ee / Liisi Troska

Iisraeli 13-kordne meistermeeskond Tel Avivi Hapoel omandas Paide Linnameeskonnalt ründaja Bubacarr Tambedou mängijaõigused.

21-aastane Tambedou, kes liitus Järvamaa esindusklubiga 2022. aasta alguses, tegi Premium liigas kaasa 29 mängus ja lõi 13 väravat. Tema otsustav 11 meetri karistuslöök penaltiseerias Ararat-Armenia vastu viis Paide tunamullu UEFA konverentsiliigas kolmandasse ringi. Eelmise aasta esimeses pooles kuulus Tambedou laenulepingu alusel Moldova klubi Tiraspoli Šerifi ridadesse, tulles Moldova meistriks ja karikavõitjaks.

Spordidirektor Gert Kams: “Bubacarr on hea näide noorest mängijast, kes suutis Paide Linnameeskonnas oma kvaliteeti igapäevaselt näidata ja seda eriti just eelmise hooaja lõpus ka regulaarselt väravateks vormistada. Klubina on meil väga hea meel, et meie mängijaid tugevamatest liigadest märgatakse – Tambedou osas olid käimasolevas üleminekuaknas pakkumised koguni neljast erinevast riigist. Hapoeli huvi oli tugev ning konkreetne, mistõttu jõudsime ülemineku osas üsna kiiresti ühise arusaamani. Soovime Tambele edu uutes väljakutsetes!”

1923. aastal asutatud Tel Avivi Hapoel on 13-kordne Iisraeli meister ja 16-kordne karikavõitja, kes viimati võitis tiitli neliteist aastat tagasi. Eurosarjade suurim edu pärineb 2002. aastast, mil UEFA karikavõistluste veerandfinaalis jäädi kahe mängu kokkuvõttes 1:2 alla AC Milanile.

Bubacarr Tambedou: “Oma karjääris järgmist sammu tehes soovin tänada kogu Paide Linnameeskonda unustamatu kahe aasta eest, mille sisse mahtus nii karikavõit kui fantastiline eurohooaeg. Olen tänulik võimaluste, kogemuste ja sõprade eest, mida Paide juures saanud. Tahan tänada treenerite tiimi, meeskonnakaaslasi, fänne ja kõiki neid inimesi, kes töötavad vaikselt kulisside taga. Soovin teile kõigile kõike paremat ning loodan, et saate minu üle veel tulevikuski uhkust tunda!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles