Seltsimaja muutus üheks õhtuks noobliks restoraniks

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Kolmapäeva õhtul Taikse seltsimaja saalis sinimerekarpe ja peedi-kitsejuustuorsotot söönud kohalik mees Arvi Viilup ütles, et ta poleks osanud uneski näha, et ühel heal päeval tuleb restoran talle koju kätte. Samas saalis, kus ta kunagi poisikesena suitsu kimudes kinofilme vaatas, istub ta nüüd abikaasaga kaunilt kaetud laua taga suurepärast õhtusööki nautides.

Kuidas selline asi juhtuda sai? Väga lihtsalt. Järvamaa toidukultuuri pärast südant valutav Kristina Gudinas ei lasknud ürituste sarjal «ÖÖÖÖkohvikute kolmapäevad» ajaloo prügikasti vajuda ning telesaates «MaterChef Eesti» osalenud oisulane Kersti­ Jaanhold haaras kinni võimalusest oma kokaoskusi suurema seltskonna peal proovida.

Kolm tundi enne esimese õhtusöögi algust oli peakokk Kersti seltsimajas ihuüksi ning püüdis praeahju ja pliiti oma tahtmisele allutada. Kogenud plaanijana olid tal kõik ette­valmistused juba tehtud, kuid lõppviimistlus ja kõhtu paitav soojus tuli eel- ja pearoogadele veel enne lauale kandmist anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles