​Eesti antud Javelini tankitõrjeraketid jõudsid Ukrainasse

Järva Teataja
Copy
Javelin tööhoos
Javelin tööhoos Foto: Kaitsevägi

Eesti detsembris otsustatud Javelini tankitõrjeraketid on jõudnud Ukrainasse. Tarnitud abipakett sisaldas ka kuulipildujaid, käsitulirelvade laskemoona, eri maismaa- ja veesõidukeid ning tuukrivarustust.

„Mul on hea meel, et järjekordne abipakett on Ukrainasse kohale jõudnud ja Ukraina kaitsjate kasutuses,“ sõnas Pevkur. „Viimased arengud Euroopas näitavad, et nii hädavajalike mürskude saatmine kui muu sõjaline abi Ukrainale jätkub suures mahus ja sellega saadame koos liitlastega Kremlile selge sõnumi, et me jätkame Ukraina toetamist kuni võiduka lõpuni,“ sõnas Pevkur.

Täpseid koguseid, saabumisaega ega asukohti julgeolekukaalutlustel ei avaldata.

Euroopa Liidu kaitseministrid sel nädalal kokku, et täidavad lubaduse saata Ukrainale miljon mürsku. Pevkuri sõnul panustab ka Eesti lubaduse täitmisse täiendavalt tuhandete mürskudega. Täpsed riikide panused otsustasid riigid jätta avalikustamata.

Eesti on andnud alates 2022. aastast Ukrainale sõjalist abi ligi 500 miljoni euro väärtuses ehk umbes 1,4 protsenti sisemajanduse kogutoodangust. Varem on Eesti annetanud näiteks Javelini tankitõrje raketisüsteemi rakette, haubitsaid, suurtükimoona, tankitõrjemiine, tankitõrjegranaadiheitjaid, miinipildujaid, sõidukeid, sidetehnikat, välihaiglaid, meditsiinitarvikuid, isikukaitsevahendeid ja kuivtoidupakke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles