Veel 300 eesti keele rääkijat saab tulla Keelesõbra programmi mentoriks

Järva Teataja
Copy
Keelesõbra programmi vabatahtlikuks mentoriks registreerimine kestab 7. veebruarini.
Keelesõbra programmi vabatahtlikuks mentoriks registreerimine kestab 7. veebruarini. Foto: Kuvatõmmis

Keelesõbra programmiga on liitunud pea 700 eesti keele rääkijat, kes on valmis keeleõppijatega regulaarselt igapäevastel teemadel vestlema, et aidata neil eesti keeles sama hästi rääkida. Veel 300 huvilist on oodatud registreeruma eesti keele mentoriteks tänase päeva lõpuni.

„Ootame veel 300 eesti keele mentorit, et aidata sel korral 1000 keeleõppijat. Mentorina saab panustada igaüks, kes valdab eesti keelt ja saab kasvõi tunnikese nädalas keeleõppijaga veebi vahendusel eesti keeles vestelda,” ütles Keelesõbra programmi juht Ave Landrat. „Mentoriks registreerunute seas on inimesi erinevatelt elualadelt, näiteks ajakirjanik, kindlustusspetsialist, näitleja, tarkvaraarendaja, peakokk, eripedagoog, ärianalüütik, õmbleja, kirjanik, superviisor, liikumisõpetaja, ettevõtja, pensionär, graafiline disainer, fotograaf, linnapea, arst, keskkonnaametnik, müügijuht ja reisikonsultant.”

Mentor vestleb õppijaga igapäevastel teemadel korra nädalas või tihedamini kolme kuu jooksul – alates 14. veebruarist kuni 14. maini. Vestlemiseks valitakse mõlemale sobiv suhtluskanal, näiteks Messenger või telefon. Vestluste läbiviimisel on mentorile soovituste ja materjalidega toeks Keelesõbra programmi meeskond, kes kõigepealt õppijad ning mentorid kokku viib.

Keelesõbra programmi vabatahtlikuks mentoriks registreerimine algas 22. jaanuaril ja kestab 7. veebruarini. Tänaseks on oma soovist keeleõppijale toeks olla teada andnud pea 700 suure südamega mentorit.

Eesti keele õppijad saavad Keelesõbra programmiga ühineda alates 9. veebruarist kella seitsmest hommikul, kui avaneb neile mõeldud registreerimisvõimalus. Programmi meeskond alustab keeleõppijate ja mentorite kokkuviimist sõbrapäeval, 14. veebruaril. Keelesõbrad saavad vestelda 14. maini.

Mentorina Keelesõbra programmis osalemiseks saab registreeruda Integratsiooni Sihtasutuse veebilehel hiljemalt täna, 7. veebruaril. Samalt veebilehelt leiab ka infot programmi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles