Paides kihutasid mudelautod

Järva Teataja
Copy

Nädalavahetusel toimus Paides E-Piim spordihallis 1/10 mõõteskaalas elektrimootoriga võistlusbagide meistrivõistluste neljas etapp. Ühtlasi on tegemist Balti karikavõistlustega.

 

Türi Loomemaja meeskonna eestvedaja Aare Meerits ütles, et Paide võistlus erines teistest etappidest sellepoolest, et oli kahepäevane ja sõideti vaipraja asemel kummimattidel. „See tähendab seda, et mudelid tuleb täielikult ümber seadistada,” selgitas ta.

Türilt oli seekord võistlemas Tarvi Mändla, Maarek Meerits, Kait Veskimäe, Ats-Kristjan Kasemägi ja Ove-Markus Kasemägi. 2WD stock klassis võistlesid Maarek ja Ove-Markus ning mõlemad jõudsid A-finaali, kus saavutasid Ove-Markus teise koha ja Maarek viienda koha. 2WD mod klassis sõitisd Tarvi, Kait ja Ats-Kristjan ning kõik kolm jõudsid B-finaali. Finaalsõitudes käis Aare Meeritsa sõnul Kaiti ja Ats-Kristjani vahel korralik võitlus, mis lõppes 2:1 Kaiti kasuks ehk siis Kait võttis B-finaali võidu, Ats-Kristjan oli teine ning Tarvi saavutas kuuenda koha. 4WD Mod klassis võistles Ats-Kristjan ning jõudis B-finaali, kus võttis maksimumi ehk siis võitis kolmest finaalsõidust kõik kolm ja ühtlasi sellega ka B-finaali võidu.

Võistlusbagid on sellistel võistlustel jagatud eraldi klassidesse: 1:10 2WD (tagavedu) ja 1:10 4WD (nelikvedu). Võisteldakse raadioteel juhitavatele autodele tehtud offroad siseradadel, kus rajaelementideks on erinevad kurvid, tõusud, langused, trampliinid, sillad ja sirged.

Paides toimuvat võistlust korraldas Paide automudelistide ring eesotsas Tarmo Aldiga. Võistlusrada on Aldi sõnul Eesti pikimaid ning selle pani kokku tema Eesti paremikku kuuluv poeg Randolf Alt.

Kokku osales siinsel võistlusel 45 automudelisti.

Juba 17. veebruar on võimalik Türi ühisgümnaasiumi saalis jälgida tegevuses nooremaid Järvamaa mudeliste, sest seal toimub Juunior-Liiga neljas etapp. Nagu ikka, pealtvaatajatele on võistlused tasuta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles