Linnameeskond täiendas ridu

Järva Teataja
Copy
Linnameeskonnaga liitus 20-aastane Kameruni ründaja Abega Enyang Ngu, kes eelmisel hooajal mängis Usbekistani meistriliiga meeskonnas FK Turon.
Linnameeskonnaga liitus 20-aastane Kameruni ründaja Abega Enyang Ngu, kes eelmisel hooajal mängis Usbekistani meistriliiga meeskonnas FK Turon. Foto: Paide linnameeskond

Paide Linnameeskonnaga liitus 20-aastane Kameruni ründaja Abega Enyang Ngu, kes eelmisel hooajal mängis Usbekistani meistriliiga meeskonnas FK Turon. Enne seda kuulus noor mängumees oma kodumaal tegutsevasse Destiny Restoration Sport noorteakadeemiasse.

 

Linnameeskonna uus tipuründaja kinnitas, et on eesootavaks väljakutseks valmis ning avanenud võimaluse üle põnevil. “Läbirääkimiste alates sain kiiresti aru, et soovin Paidega liituda. Klubi näitas minu vastu siirast huvi, usku ja pühendumust kogu protsessi vältel. Hindan seda kõrgelt ja teen kõik endast oleneva, et seda usaldust tugeva pingutuse ja väravatega tasuda,” lausus ta. “Klubis on suurepärane personal, kes jagab ühiseid ideid. Tahan olla osa klubi ambitsioonidest ja annan endast parima, et nende täitumises peagi olulist rolli mängida.”

Linnameeskonna spordidirektor Gert Kams tõstis esile värskelt liitunud ründaja füüsilisi omadusi. “Abega näol on tegemist kiire ja kehalistelt näitajatelt väga võimsa ründajaga, kelle sarnast oma edurivisse väga vajasime ja pikalt otsisime,” märkis ta. “Vaatamata oma noorusele on tal juba välisliigas mängimise kogemus, mis teeb Linnameeskonda sulandumise tema jaoks kindlasti kiiremaks.”

Abega Enyang Ngu hakkab Linnameeskonnas kandma särki numbriga 11.

Linnameeskonna endised mängumehed teevad jalgpallimaailmas tegusid

Paide Linnameeskonna endiste mängijate karjääris on viimastel nädalatel toimunud mitmeid põnevaid üleminekuid.

Nii siirdus aastatel 2015-2018 Paidet esindanud Michael Lilander FC Florast Iirimaa meistrisarja meeskonda Bohemians, uue klubi leidsid ka Deabeas Owusu Sekyere, Ebrima Singhateh, Dominique Simon ja Alassana Jatta.

Suurima sammu astus Linnameeskonna eest 52 Premium liiga mängus 27 väravat löönud Deabeas, kes pärast edukat hooaega Hiinas liitus sealse superliiga kolmanda meeskonna Zhejiang FC-ga.

Pärast 2022. aasta suurepärast eurosuve Praha Slaviasse liikunud Singhateh mängis mullu Tšehhi esiliigas Slavia duubli ja Vlasimi eest, kuid esindab tänavu laenulepingu alusel meistrisarja meeskonda Sigma Olomouc.

Aastatel 2022-2023 Paide keskväljal tegutsenud Simon tegi pärast lepingu lõppemist valiku Tbilisi Dinamo kasuks, kelle Linnameeskond 2022. aasta UEFA konverentsiliiga avaringis tühjade pihkudega jättis.

Neljapäeva hilisõhtul tuli põnev uudis ka Inglismaalt, kui 2019. aastal vaid poole hooajaga Premium liigast edasi Taani klubisse Viborg siirdunud Alassana Jatta lõi käed League Twos aste kõrgemale tõusta ihkava Notts Countyga.

Muutusid on meeskonna endiste jalgpallurite karjääriteel veelgi. Nii esindab ründaja Mechini Gomis kuni juuni lõpuni laenulepingu alusel Katari esiliigameeskonda Lusail City.

22-aastane senegallane liitus eelmise aasta suvel samas liigas palliva Al Sailiyaga, kuid üleminek jäi klubile määratud FIFA poolsete sanktsioonide tõttu kinnitamata ning Gomis mängudes osaleda ei saanudki.

Linnameeskonna spordidirektor Gert Kams on keerulise olukorra lahenemisega rahul. “Jalgpallis leiab vahel aset olukordi, mida ette ei ole võimalik näha ja antud juhtumis oli peamiseks kannatajaks mängija,” nentis ta. “Kaalusime jaanuaris tõsiselt Mechini tagasitoomist, kuid Lusail City pakkumise tõttu saab ta nüüd lõpuks end sealses liigas proovile panna. Pärast laenuperioodi lõppu on Lusail Cityl võimalus omandada Gomise mängijaõiguse.”

2022. aastal Paidega liitunud Gomis on Premium liigas 27 mänguga löönud üheksa väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles