Paide andekaid lapsi saab preemiale esitada veel loetud tunnid

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Sihtkapitali "Andekas laps" preemiaid antakse välja igal aastal 24. veebruaril.
Sihtkapitali "Andekas laps" preemiaid antakse välja igal aastal 24. veebruaril. Foto: Dmitri Kotjuh

Täna on viimane päev esitada kandidaate Paide linna sihtkapitali "Andekas laps" preemiatele. Hetkeseisuga on kandidaate esitatud juba pea kolmkümmend.

Ettepanekuid stipendiumi saamiseks võivad teha kõik, kas läbi e-keskkonna SPOKU või esitada vabas vormis kandidaadi iseloomustus meiliaadressile paide@paide.ee.

Kandidaadiks sobib hea õppeedukusega, aktiivne ning huvihariduses häid tulemusi saavutanud kuni 18aastane noor, kes elab Paide linnas.

Sihkapital sai tänavu ka uue nõukogu koosseisu. Sinna kuuluvad Priit Värk, Anu Puusepp, Margit Udam, Veiko Natus ja Elsa Punapart.

Nõukogu esimees Priti Värk on öelnud, et preemiatega ei tõsteta esile ainult neid lapsi, kes sihivad professionaalse sportlase või muusiku karjääri, vaid silmas peetakse mitmekülgseid andeid ning oskust neid andeid praegu ja tulevikus rakendada.

"Aastate jooksul on mitusada Paide last saanud rahatuge just sellest sihtkapitalist, et julgustada nende sihtide püüdmist ja aidata kaasa enesearengule. Maletajad, sportlased, muusikud, tantsijad, tublid õpilased, nooraktivistid – kõik on omamoodi andekad," rääkis Värk.

Paide linna teeneka malepedagoogi Hillar Hanssoo pärandvara põhjal asutatud sihtkapitali rahalised preemiad Paide linna tublidele lastele antakse üle 24. veebruaril toimuval kontsertaktusel Paide muusika- ja teatrimajas.

Esimesed preemiad anti välja 2007. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles