Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Tänavuse Tammsaare kirjanduspreemia pälvis Rein Raud romaaniga «Katkurong», mis põhineb tema vanaisa mälestustel. Autasu sai laureaat kätte laupäeval eesti kirjanduse pidunädala lõpuüritusel Albu rahvamajas, kuhu kõrvuti Rauaga oli saabunud hulk teisigi kandidaate ja kirjanikke, rahvaga kohtuma. Rein Raud oli tunnustuse üle väga rõõmus. «Tammsaare kirjanduspreemia on üks väheseid tunnustusi, mida annavad välja lugejad. Enamasti jagavad preemiaid ju kolleegid või kriitikud ning see teeb selle preemia eriliseks,» ütles ta preemiat vastu võttes.

* Esmaspäeval andis Paide Selver Järvamaa haigla sünnitusosakonnale üle kaupluses 14. novembrist 31. detsembrini kestnud kampaania «Koos on kergem» käigus kogunenud 1900 eurot. Selle lisab haigla toetusfondi, mille eest ostetakse rasedate, sünnitajate ja vastsündinute jälgimiseks ja raviks meditsiiniseadmeid. Järvamaa haigla peaarst Külvar Mand ütles, et haigla on koostöö üle väga rõõmus. «Tegelikult on meil nii eelmiste aastate kui ka tänavune summa juba mõnes mõttes ära kasutatud, sest mullu juulis ostis haigla vastsündinute jälgimis- ja intensiivravilaua, mille tarvis koguti raha juba aastaid,» märkis ta.

* Reedel oli Pärnu kontserdimajas Eesti muuseumide aasta­auhindade konverents ja gala. Konverentsil tutvustasid muuseumid konkursil nomineeritud projekte ning õhtusel auhinnagalal kuulutati välja võitjad. Eesti piimandus­muuseum valiti aasta parimaks muuseumi­hariduse edendajaks hariduskavaga «Kutsu muuseum külla».

* Halb liikusaasta, jätkuvad kelmused ja lähisuhtevägivald – neid märksõnu nimetades nentis Kesk-Eesti politseijaoskonna juht Janno Ruus, et politseitöös polnud eelmisel aastal tegu just parima 365 päevaga. Möödunud aastal said politseinikud 2098 väljakutset, mis teeb keskmiselt kuus ärevat olukorda (öö)päevas. Üle veerandi väljakutsetest oli seotud alkoholijoobes inimeste ja nende toime pandud tegudega. Järgnesid avaliku korra rikkumised, vägivald ja liiklusväljakutsed.

Märksõnad

Tagasi üles