SA Järvamaa tööpere täienes

Järva Teataja
Copy
Alates veebruarist alustas sihtasutuses Järvamaa tööd maakonna haridusasutuste tervisedenduse spetsialistina Eneli Kerro.
Alates veebruarist alustas sihtasutuses Järvamaa tööd maakonna haridusasutuste tervisedenduse spetsialistina Eneli Kerro. Foto: Priit Jõesaar

Alates veebruarist alustas sihtasutuses Järvamaa tööd maakonna haridusasutuste tervisedenduse spetsialistina Eneli Kerro.

Haridusasutuste tervisedenduse spetsialisti ülesanneteks on maakonna haridusasutuste suutlikkuse suurendamine laste tervise ja heaolu toetamisel ning „Järvamaa arengustrateegia 2035+" tegevuskavas haridusvaldkonna tervisedendust puudutavate tegevuste elluviimine. See tähendab haridusasutuste vajaduste ühendamist maakonna ühisteks eesmärkideks, haridusasutuste nõustamist valdkonna tegevuste planeerimisel, valdkonna strateegilist planeerimist maakonnas, infovahetust ja võrgustikutöö arendamist, valdkonnaüleste sündmuste korraldamist ning laste ja noorte liikuvuse rõhutamist.

Tervisedenduses peab Eneli oluliseks ennetamist, märkamist, süsteemsust, järjepidevust ja jätkusuutlikkust. “Avatud ja usalduslikud suhted haridusasutuste juhtide, töötajate, laste/noorte, lapsevanemate ja kogukonnaga on tõhusa koostöö aluseks tervise valdkonnas. Tugispetsialistide olemasolu lasteaedades ja koolides peaks olema elementaarne, sest professionaalne nõustamine on oluline nii ennetamise kui ka kohese abivajaduse seisukohast. Kahjuks keskendutakse juba tekkinud probleemide lahendamisele ning pööratakse liialt vähe tähelepanu probleeme ennetavate meetmete rakendamisele,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles