Praktiliselt raudteele pargitud kaubik sai rongilt löögi

Järva Teataja
Copy

2023. aastal toimus Eesti raudteedel 12 avaliku raudteeohutusega seotud juhtumit, neist seitse olid sõiduki ja rongi kokkupõrked raudteeülesõidukohtades ja viis otsasõidud raudteel viibinud inimestele. Õnnetusjuhtumite tõttu hukkus kaks ja vigastada sai kolm inimest.

Järvamaal juhtus üks raudteeõnnetus.

Eelmise aasta 10. veebruaril kell 11.25 sõitsid päästjad Türi valda Taikse külla raudteeülesõidukohta, kus oli toimunud reisirongi ja kaubiku kokkupõrge. Õnnetuse tagajärjel sai nii kaubiku kui rongi esiosa kannatada.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht ütles toona, et kaubikus oli vaid juht. "Kiirabi vaatas sõidukijuhi üle, kuid mingeid tõsisemaid vigastusi ei tuvastatud," vahendas ta.

"Rongis viibinud reisijad kannatada ei saanud ja arstiabi ei vajanud. Täpsemad õnnetuse asjaolud selgitab välja politsei," sõnas siis Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht.

Toimetusele teadaolevalt juhtus õnnetus, sest teid liivatanud kaubikujuht parkis oma masina sedavõrd rautee lähedale, et reisirong sõitis sellele otsa. Täpsemalt riivas seda.

Päästjad puhastasid õnnetuse järel autojuppe täis olnud ülesõidukoha ja keskpäeval jätkas rong taas oma teekonda pealinna suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles