Vastlakukkel küll, aga mis teeb selle eriliseks

Anne Põder
, ajakirjanik
Uuendatud 10. veebruar 2024, 07:44
Copy
Emmeliine kohviku perenaine Kadi Truus küpsetab vastlakukleid hoole ja armastusega, püüdes ostjaid aeg-ajalt ikka vahvate lisanditega üllatada.
Emmeliine kohviku perenaine Kadi Truus küpsetab vastlakukleid hoole ja armastusega, püüdes ostjaid aeg-ajalt ikka vahvate lisanditega üllatada. Foto: Kristo Kivisoo

Vastlakuklid pole ammu enam toode, mis ilmuks poelettidele ja kohvikute vitriinidesse vahetult enne vastlapäeva. Kuigi vastlapäev on 13. veebruaril, tulid esimesed vahumütsiga saiakesed müüki juba enne jõule. Poodides läks suuremaks ülepakkumiseks jaanuari keskel.

Vaatamata kuklite üleküllusele käivad inimesed ikka nõutult ringi, jahtides mõnda eriliselt head vastlamaiust. Enamasti minnakse seda otsima kohvikutest, kus vastlakuklid valmivad käsitööna. Uurimegi, milliseid kukleid kohvikud pakuvad ning mis teeb need eriliseks ja heaks.

Paides tegutseva Emmeliine toidutoa perenaine Kadi Truus märkis lõbustatult, et tegi väikelinnas kukliralliga algust juba eelmise aasta novembris, kui tal endal äkitsi vastlakukli isu peale tuli. «Tegin suurema laari ja panin sotsiaalmeediasse üles, et meil on kukleid pakkuda. Selgus, et peale minu oli veel paljudel vahukukli isu. Tekkis lausa järjekord,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles