Kõrgessaare metsas algavad raietööd

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Türi Halduse juht Elari Hiis tegi teisipäeval kohale tulnud inimestele Kõrgessaares ringkäigu ja näites, millises olukorras on seal kasvavad puud.
Türi Halduse juht Elari Hiis tegi teisipäeval kohale tulnud inimestele Kõrgessaares ringkäigu ja näites, millises olukorras on seal kasvavad puud. Foto: Merit Männi/Järva Teataja

Türi vallavalitsuse üleskutsele sel nädalal Kõrgessaare metsas plaanitavate raietööde suhtes kaasa rääkida ja arvamust avaldada reageerisid vähesed. Kohaletulnud nägid aga seda, milleks raietööd seal vältimatud on.

Kõrgessaares asub Türi elamuspark ning pargis, aga ka seda ümbritsevas metsas on tervise­sportlased aastaid jalutamas, suusatamas või jooksmas käinud. Metsas asuvad kettagolfirajad, tihti peetakse seal ratta- ja orienteerumisvõistlusi. Aastakümnetega sisse sõidetud ja kõnnitud rajad jäävad Kõrgessaarde alles, ent metsa ootab ees karm saatus – suur osa sellest raiutakse maha.

Teisipäevasel kogunemisel viibinud huvilistele ütles Türi Halduse juht Elari Hiis välja karmi tõe: Kõrgessaare on jäänud aastakümneteks hooldamata ning tulemus on osaliselt pea läbimatu alusmets ja kahjurite söödud kuused-männid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles