Kevad saabub veerandasajandat korda

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Kus kevadet, seal Murumoori. Igal aastal, kui Türi saab kevadpealinnaks, äratatakse talveunest ka kevadpealinna maskott Murumoor.
Kus kevadet, seal Murumoori. Igal aastal, kui Türi saab kevadpealinnaks, äratatakse talveunest ka kevadpealinna maskott Murumoor. Foto: Andrus Eesmaa/Järva Teataja

Kevadpealinna valitsemisaja alguseni on veel aega veidi üle kuu ning kevadpealinna toimkond on juba paar koosolekutki pidanud ja mõtteid kogunud. Üks on kindel: kevad tuleb Türile tänavu jälle veidi teisiti ja sedakorda ka pidulikumalt. Põhjust tähistada on, sest Türi kuulutatakse kevadpealinnaks veerandsajandat korda.

Aastaid kevadpealinna toimkonda juhtinud Türi kultuurikeskuse direktor Ülle Välimäe on andnud selle ameti üle vallavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhile Triin Pärnale, ent toimkonnas räägib ta kaasa ja tegutseb edasi. Välimäe meenutas, et aastate jooksul on kevadpealinna üritused tulnud ja mõni neist ka oma aja ära elanud. Välimäe sõnul on temale olulisema tähtsusega siiski kevade saabumine. «See on ikka erakordselt tore, et ükskõik mis kell see kevad igal aastal saabub, kas kell kaksteist öösel või pool viis hommikul, ja olgu ilm missugune tahes, ikka tulevad Türi inimesed kultuurikeskuse juurde kevadet tervitama,» lausus ta. «Eelmisel aastal sadas vihma ja hästi kehv ilm oli, ja ikka tulid türilased kohale, seisid vihmavarjudega, kõik olid rõõmsad. Nii tore!»

Tõepoolest on ilmataat türilasi juba aastaid proovile pannud. Kevade avaüritusi on peetud nii paduvihmas, lörtsisajus, tuisus kui ka krõbekülmade kraadidega. Sellest hoolimata tõmmatakse igal aastal kultuurikeskuse juures muruniiduk hooga käima, sest kuidas ühes aedlinnas kevad teisiti alanuks kuulutadagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles