Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kuigi Järvamaa ja Viljandimaa on endiselt Mandri-Eesti kaks kõige turvalisemat maakonda, on Kesk-Eesti politseijaoskonna juht Janno Ruus mures, kuidas saada korrakaitsjaid tööle nii, et nad ka tööle jääksid. «Jah, oleme küll turvaline maakond, kuid Järvamaale on järjest keerulisem leida inimesi, kes seda turvalisust tagaksid,» lausus Ruus. «Eriti politseiharidusega inimest, kelle saaksime kohe tööle panna. Kui ametikoha ka täidame, siis pigem muu kõrgharidusega inimesega, kes tuleb esmalt suunata politseikooli õppima.»

* Türi vallavalitsuse üleskutsele sel nädalal Kõrgessaare metsas plaanitavate raietööde suhtes kaasa rääkida ja arvamust avaldada reageerisid vähesed. Kohaletulnud nägid aga seda, milleks raietööd seal vältimatud on. Kõrgessaares asub Türi elamuspark ning pargis, aga ka seda ümbritsevas metsas on tervise­sportlased aastaid jalutamas, suusatamas või jooksmas käinud. Metsas asuvad kettagolfirajad, tihti peetakse seal ratta- ja orienteerumisvõistlusi. Aastakümnetega sisse sõidetud ja kõnnitud rajad jäävad Kõrgessaarde alles, ent metsa ootab ees karm saatus – suur osa sellest raiutakse maha.

* Neljapäeval lahkus ansambli Paradoks solist Peeter Kirss. 2023. aasta sügisel suri Paradoksi kitarrist Jaan Reim ning 2018. aasta jaanuaris pikaaegne trummar ja asutajaliige Kuldar­ Eller. Paradoksi liige Enno Rõõs ütles, et Peeter Kirss ja Jaan Reim olidki mehed, kes seda bändi püsti hoidsid. Midagi kindlat veel pole, aga Rõõsi ütlust mööda tuleb Paradoks loodetavasti kevadel mälestuskontserdiks lavale. «Midagi täpset öelda ega lubada selle kohta veel ei oska,» lisas ta.

* Kevadpealinna valitsemisaja alguseni on veel aega veidi üle kuu ning kevadpealinna toimkond on juba paar koosolekutki pidanud ja mõtteid kogunud. Üks on kindel: kevad tuleb Türile tänavu jälle veidi teisiti ja sedakorda ka pidulikumalt. Põhjust tähistada on, sest Türi kuulutatakse kevadpealinnaks veerandsajandat korda.

* Vastlakuklid pole ammu enam toode, mis ilmuks poelettidele ja kohvikute vitriinidesse vahetult enne vastlapäeva. Kuigi vastlapäev on 13. veebruaril, tulid esimesed vahumütsiga saiakesed müüki juba enne jõule. Poodides läks suuremaks ülepakkumiseks jaanuari keskel. Vaatamata kuklite üleküllusele käivad inimesed ikka nõutult ringi, jahtides mõnda eriliselt head vastlamaiust. Enamasti minnakse seda otsima kohvikutest, kus vastlakuklid valmivad käsitööna. Uurimegi, milliseid kukleid kohvikud pakuvad ning mis teeb need eriliseks ja heaks.

Märksõnad

Tagasi üles