ETTEVAATUST Hoidke lapsed jääaugust eemal

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Jääaugu serval jääd lõhkudes võib hõlpsalt vette libiseda. Eriti, kui seda teeb laps või augu serval ollakse kambaga ja mängulises tujus.
Jääaugu serval jääd lõhkudes võib hõlpsalt vette libiseda. Eriti, kui seda teeb laps või augu serval ollakse kambaga ja mängulises tujus. Foto: Erakogu

Türi talisuplejad paluvad lapsevanemaid, et need räägiks kodus, kui ohtlik on lahtise jääaugu serval toimetada ning millega selline tegevus võib lõppeda. Üks vette sulpsatamine juba oli,parem kui neid rohkem ei tuleks.

Taliujuja Merle Vantsi postitas Facebooki gruppi Märgatud Türil lastevanemate poole pöördumise. Ta küsis, kas nad ikka teavad, millega lapsed vabal ajal tegelevad ja kus aega veedavad? "Igatahes üks seltskond lapsi käib järve ääres teiste tööd ja vaeva lõhkumas. See tegevus ei ole lastele päris ohutu. Nimelt on augu serv päris libe ja sealt vette libiseda pole mingi ime," hoiatas ta.

Päästerõngas võib päästa kellegi elu. Kui selle nöör on sassi aetud või rõngas pole mõnel muul põhjusel päästevalmiduses, on sellest vähe kasu.
Päästerõngas võib päästa kellegi elu. Kui selle nöör on sassi aetud või rõngas pole mõnel muul põhjusel päästevalmiduses, on sellest vähe kasu. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles