PILDID Regionaalminister Madis Kallas külastas maakonna arendusorganisatsiooni

Järva Teataja
Copy

Eelmise nädala reede hommikul kohtusid ühise laua taga SA Järvamaa esindajad ja regionaalminister Madis Kallas, et arutada sihtasutuse hetkeolukorda, tulevikuplaane ning seda, kuidas saaks riik maakonna arengule kaasa aidata.

Kohtumisel ministriga osalesid sihtasutuse juhatuse liige Siret Pihelgas, maakonna arendusjuht Karola Jaanof ja Kesk-Eesti ettevõtlusinkubaatori projektijuht Maimu Kelder.

Peamiseks teemaks oli sihtasutuse kui riigi partneri murekohad, töökorraldus, tulevikuplaanid ja projektid. Põhiprobleemideks on jätkusuutlik rahastus, poliitiline ebastabiilsus ning projektipõhine töökorraldus.

Siret Pihelgas sõnas, et sihtasutuses on hulk ametikohti, mis on seotud riigi poolt tellitud teenuste ja ülesannete täitmisega ning on tähtajatud. "Ent päris mitmed hädavajalikud positsioonid on projektipõhised ning selle pärast tähtajalised, mis ei taga järjepidevust töös ning planeeritud tegevustes. Aktuaalne näide on see, et hetkel ei saa edasi minna maakonna hariduskokkuleppega, sest eelmisel aastal lõppenud projektiga lõppes ka haridusuuendaja leping ning seetõttu puudub selle leppe elluviija.”

Murekohana toodi välja ka see, et Järvamaa kuulub ametkondlikult erinevatesse piirkondadesse, näiteks kuulub politseiamet Lääne prefektuuri, transpordiamet Ida regiooni alla jne. Keeruline on ka piirkonnale suunatud toetusmeetmete või programmidega. Näiteks võiks olemas olla sarnaselt Peipsiveere programmile või Kagu-Eesti ettevõtluse arengu toetusmeetmele Kesk-Eesti programm, mis toetaks siinseid mikroettevõtteid - neid on meie maakonnas 93,9% ettevõtetest.

Arutleti Järva maakonna elanike liikumise üle hariduse, tervishoiu ja tööhõive valdkonnas ning jõuti järeldusele, et Järva maakond on terviklik ning kindlate piiridega piirkond, kuid siiski ääremaa. Minister Madis Kallas sõnas: “Mõistlik on luua Kesk-Eesti toetusprogramm, mis keskenduks Järvamaale”. Minister oli Kesk-Eesti jaoks mõeldud programmi võimalikkuse suhtes optimistlik ning leidis, et selle loomisega tuleks koheselt alustada. Sihtasutus esitab kindlasti ka oma ettepanekud programmi sisustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles